1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cezayir ve Fransa Arasındaki Batı Sahra Gerilimi

Cezayir ve Fransa Arasındaki Batı Sahra Gerilimi

service

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, Fransa’nın Batı Sahra ile ilgili gelişmelerine yanıt olarak Paris Büyükelçisini geri çektiği temmuz ayından bu yana ilk defa bir Fransız yetkiliyi kabul etti.

Cezayir Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Tebbun’un Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Kuzey Afrika ve Ortadoğu Özel Temsilcisi Anne-Claire Legendre’yi kabul ettiği bildirildi. Legendre’nin, Tebbun’a Macron’un mesajını taşıdığı belirtildi. Ancak mesajın detayları hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

Fas Kraliyet Divanı, Macron’un, Kral 6. Muhammed’e yazdığı mektuba dair açıklama yaptı. Açıklamada, Fransa’nın, Fas’ın egemenliği altındaki Batı Sahra için özerklik planını, sorunun çözümü açısından uygun bulduğu ifade edildi.

Cezayir, 30 Temmuz’da Fransa’nın Batı Sahra sorununa verdiği destek nedeniyle Paris Büyükelçisi Said Musa’yı geri çekme kararı aldı. O tarihten bu yana resmi bir açıklama yapılmamıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Cezayir’de 7 Eylül’de gerçekleştirilen seçimlerde yüzde 94 oy alarak yeniden cumhurbaşkanı seçilen Tebbun’u telefonla arayarak tebrik etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cezayir ve Fransa Arasındaki Batı Sahra Gerilimi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz