KPSS’Lİ VE KPSS’SİZ BAŞVURULAR
– KPSS’siz başvurularda, adayların geçerli bir YDS puanına sahip olmaları gerekmektedir.- KPSS puanı olan adaylar, 70 puan üzerinden değerlendirilerek sürece dahil edilecektir.
3 Kıdemli Uzman Yazılımcısı1 Kıdemli Uzman Sistem Yöneticisi1 Kıdemli Uzman Veri Tabanı Yöneticisi (İBM)6 Kıdemli Uzman Yazılımcı2 Kıdemli Yazılım Mimarı1 Kıdemli Uzman Sistem Yöneticisi (Etki Alanı Yönetimi)1 Kıdemli Uzman Sistem Yöneticisi (Sanallaştırma Yönetimi)3 Kıdemli Uzman Siber Güvenlik Yöneticisi1 Kıdemli Uzman Veri Tabanı Yöneticisi (Oracle)1 Kıdemli Uzman Veri Tabanı Yöneticisi (İBM)2 Kıdemli Uzman Network Yöneticisi1 Kıdemli Yapay Zeka Uzmanı2 Kıdemli DevOps Uzmanı11 Uzman Yazılımcı (Java)2 Uzman Yazılımcı (.NET)2 Uzman İş Analisti2 Yazılım Test Uzmanı1 Web Önyüz Geliştirme Uzmanı1 Uzman Sistem Yöneticisi (Yedekleme Yönetimi)1 Uzman Sistem Yöneticisi (Etki Alanı Yönetimi)1 Uzman Sistem Yöneticisi (Sanallaştırma Yönetimi)2 Uzman Siber Güvenlik Yöneticisi1 Uzman Veri Tabanı Yöneticisi (Oracle)1 Uzman Veri Tabanı Yöneticisi (İBM)3 Uzman Network Yöneticisi2 DevOps Uzmanı2 Uzman İş Analisti2 Yazılım Test Uzmanı1 Web Önyüz Geliştirme Uzmanı1 Uzman Sistem Yöneticisi (Yedekleme Yönetimi)1 Uzman Sistem Yöneticisi (Uygulama Yönetimi)4 Uzman Veri Tabanı Yöneticisi (İBM)2 Veri Bilimi ve İş Zekası Uzmanı2 Veri Merkezi Uzmanı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), KPSS puanı olan adaylar için personel alımına da yer verecek. KPSS ile başvuracak adayların, İngilizce dilinde Yabancı Dil Sınavı (YDS) puanı almış olmaları gerekecek. KPSS puanı olarak, P3 puan türünden en az 70 puan şartı aranacak. KPSS’li başvurular, YDS puanının %30’u ve KPSS puanının %70’i ile değerlendirilecektir.
KPSS’siz personel alımı kapsamında, adayların Yabancı Dil Sınavı (YDS) puanları dikkate alınacak. YDS puanı, %0 baz alınarak değerlendirilecek. KPSS puanları ise 70 puan üzerinden %70 oranında değerlendirilecektir. KPSS’li başvurular da sürecin bir parçası olarak kabul edilecektir.
Bu süreçte, adayların başvuru yapmadan önce gerekli tüm belgeleri ve şartları dikkatlice incelemeleri tavsiye edilmektedir. SGK, yeni personel alımında çeşitli yetenek ve uzmanlıkları olan adayları arıyor. Başvuruların zamanında yapılması, sürecin sorunsuz ilerlemesi açısından önemlidir.
Başvuracak adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:
a) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci Maddesi: Belirtilen genel şartları taşıyor olmak,b) Eğitim Şartı: Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, veya endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmak. Ayrıca, bu bölümlerden mezuniyetin, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından olması da kabul edilecektir.c) Diğer Eğitim Alanları: Bilgisayar, yapay zeka, yönetim bilişim sistemleri, yazılım, teknoloji, istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden mezun olmak (Bu mezunlar sadece D Grubu pozisyonlarına başvurabilirler).d) Mesleki Tecrübe: Yazılım ve büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konularında, başvuru tarihi itibarıyla ücret tavanının iki katını geçmeyenler için en az 3 yıl, diğerleri için ise en az 5 yıl mesleki tecrübe gereklidir. Mesleki tecrübe, bilişim personeli olarak çalışılmış süreler de dahil olmak üzere hesaplanacaktır.e) Programlama ve Ağ Yönetimi: Bilgisayar çevre birimleri, donanımı ve ağ yönetimi güvenliği konusunda bilgi sahibi olmak ve güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek,f) Kişisel Nitelikler: Analitik düşünme yeteneği, hızlı öğrenme ve kendini geliştirme, takım çalışmasına uygunluk, yüksek iletişim becerisi, yoğun ve stresli iş temposuna uyum sağlama, dokümantasyon yetenekleri gibi niteliklere sahip olmak.
Bu şartları yerine getiren adaylar, SGK’nın personel alımına başvurabilir ve belirtilen süreçleri takip ederek gerekli belgeleri tamamlayabilirler. Başvurular, resmi SGK portalı üzerinden yapılabilecektir.
Yorumlar kapalı.