1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. New York Borsası Yükselişle Günü Tamamladı

New York Borsası Yükselişle Günü Tamamladı

service

New York borsası, günü yükselişle kapatmayı başardı. Kapanışta Dow Jones endeksi 200 puanın üzerinde değer kazanarak %0.58 artışla 41.096,77 puana ulaştı.

S&P 500 endeksi %0,75 artışla 5.595,76 puana çıkarken, Nasdaq endeksi %1 kazanç ile 17.569,68 puana ulaştı.

Son günlerde açıklanan ekonomik veriler, ABD Merkez Bankası (Fed)’nın gelecek hafta 25 baz puanlık faiz indirimine gideceği yönündeki beklentileri destekliyor. Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ağustosta aylık %0,2 artış gösterirken; yıllık bazda %1,7 ile tahminlerin altında kaldı.

Çekirdek ÜFE ise, değişken gıda ve enerji fiyatları hariç tutulduğunda, aylık %0,3 ve yıllık %2,4 artış kaydetti. Analistler, bu verilerin Fed’in beklenen kadar agresif bir faiz indirimine gitmeyeceğini doğrular nitelikte olduğunu ifade etti.

ABD’de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 7 Eylül ile biten haftada 2 bin artışla 230.000 kişi oldu. Bu durum, piyasa beklentilerinin hafif üzerinde gerçekleşti.

Analistler, işsizlik maaşı başvurularındaki bu artışın iş gücü piyasasında yavaşlamaya işaret ettiğini ancak işten çıkarmaların hala düşük seviyede seyrettiğini belirtti. Son haftalardaki istihdam ve ekonomik büyüme verileri, Fed’in normalden fazla faiz indirimi yapabileceği beklentilerini artırmıştı. Ancak, bu beklentilerin büyük ölçüde sonlandığı kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
New York Borsası Yükselişle Günü Tamamladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz