1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. IMF, Fed’in Faiz İndirimine Başlamasını Destekliyor

IMF, Fed’in Faiz İndirimine Başlamasını Destekliyor

service

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimine gitmesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kozack, enflasyonda yukarı yönlü risklerin azaldığını vurgulayarak bu adımın zamanının geldiğini belirtti.

Basın toplantısında konuşan Kozack, ABD ekonomisinin son yıllardaki güçlenmesine dikkat çekti. GYSH’nin, salgın öncesi eğilimi aşarak en yüksek seviyeye ulaşmasının, küresel ekonomi için de olumlu bir gösterge olduğunu söyledi.

Kozack, Fed’in eylemlerinin enflasyonu düşürdüğünü ve %2 hedefine doğru ilerlediğini belirtti. 2023 sonunda çekirdek kişisel tüketim harcamaları enflasyonunun %2,5 seviyelerinde olmasını beklediklerini ve 2024 ortalarına kadar hedefe döneceğini öngördüklerini açıkladı.

ABD’deki ekonomik büyümenin yavaşlayacağına dair kaygılara işaret eden Kozack, bu durumun ekimde yayımlanacak Dünya Ekonomik Görünüm tahminlerine de yansıyacağını ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin BRICS grubuna katılımı ile ilgili soruyu yanıtlayan Kozack, bu tür iştiraklerin her ülkenin kendi kararı olduğunu belirtti.

Kozack, BRICS’in ticaret ve yatırım maliyetlerini düşürmeye yönelik çabalarının olumlu etki yaratacağını vurgulayarak, ülkelerin bu tür gruplara katılımının kendi iradelerine bağlı olduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
IMF, Fed’in Faiz İndirimine Başlamasını Destekliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz