1. Haberler
  2. Gündem
  3. Edirne’de Kuraklığa Karşı Çeltik Üretimi Güvence Altında

Edirne’de Kuraklığa Karşı Çeltik Üretimi Güvence Altında

service

Edirne’de, kuraklık nedeniyle su seviyesi düşen Meriç ve Tunca nehirlerinde alınan tedbirler sayesinde çeltik üretiminde verim kaybı beklenmiyor. Vali Yunus Sezer, bu tedbirleri açıkladı.

Vali Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de çeltik üretiminde birinci sırada yer alan Edirne’de geniş alanlarda çeltik tarımı yapıldığını belirtti. Kuraklık nedeniyle sulama imkanı bulamayan bölgelerdeki ayçiçeğinin olumsuz yönde etkilendiğini hatırlattı.

Sezer, kuraklığın etkilerinin ciddi şekilde hissedildiğine dikkat çekerek, “Bu sene Tunca Nehri’nin debisi, saniyede 2 metreküp gibi düşük seviyelere düştü. Meriç Nehri’nde ise İpsala civarında bu değer saniyede 20 metreküplere kadar azaldı ki bu, hayati sınırın altında” dedi.

Kuraklıkla mücadele için kontrollü sulama sistemine geçildiğini belirten Sezer, “Kademeli su salımına başladık. Çiftçilerin eşit şekilde suya ulaşmalarını sağlamak için çok sayıda kurumla iş birliği yaptık,” bilgisini paylaştı.

Sezer, alınan önlemlerle 485 bin dekarlık alandan 380 bin ton rekolte beklediklerini ve çiftçilerin bu yılı verim kaybı olmadan tamamlayacaklarına inandığını ifade etti. “Özellikle Tunca Nehri havzasında su kuyuları açtık ve kanallarda gerekli düzenlemeleri yaptık. Çok şükür, şu anda bir ürün kaybı yaşanmıyor” diye ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Edirne’de Kuraklığa Karşı Çeltik Üretimi Güvence Altında
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz