1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. ChatGPT, Apple’ı bekleyen tehlikeyi açığa çıkardı

ChatGPT, Apple’ı bekleyen tehlikeyi açığa çıkardı

featured
service

Guardz CIR araştırmacıları, yapay zeka destekli bir sohbet robotu kullanarak dark web üzerinde yeni Mac tehditlerini araştırdı. Bu araştırma sonucunda, Exploit adlı kötü amaçlı yazılımın reklamlarıyla karşılaştılar.

Exploit, bir Mac bilgisayarına bilgisi olmadan uzaktan erişim ve kontrol sağlayan bir Gizli Sanal Ağ Bilgi İşlem (HVNC) aracı olarak çalışıyor. Satıcıları, hedef makineye tam erişim sağlayabileceğini ve ek ücret karşılığında ek yeteneklerin eklenebileceğini iddia ediyor. Kötü amaçlı yazılımın Nisan 2023’ten beri satıldığı biliniyor.

Şu ana kadar bilinen bir Exploit vakası bulunmasa da, Apple ve güvenlik uzmanları bu tür tehditlere karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyardı. Siber güvenlik ekibi, Exploit’in özelliklerini açıklayarak, kullanıcı izni istemeden ve farklı macOS sürümlerinde test edilmiş bir kötü amaçlı araç olduğunu belirtti.

Bu keşif, MacOS’un artan tehditlere karşı daha hassas hale gelmesine dikkat çekti. Tüm kullanıcıların yazılımlarını güncel tutmaları ve kötü amaçlı yazılımların önüne geçebilecek güvenlik araçlarını kullanmaları öneriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ChatGPT, Apple’ı bekleyen tehlikeyi açığa çıkardı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz