1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Çin Ekonomisi İç Talep Sorunlarıyla Yüz Yüze Kalmaya Devam Ediyor

Çin Ekonomisi İç Talep Sorunlarıyla Yüz Yüze Kalmaya Devam Ediyor

service

Çin ekonomisi, Ağustos ayında üretim ve tüketim alanında yaşanan zayıflıkla etkilerini hissetmeye devam ediyor. Ulusal İstatistik Bürosu (UİB) tarafından açıklanan verilere göre, sanayi üretimi yıllık bazda %4,5, perakende satışlar ise %2,1 artış gösterdi. Ancak bu artış hızı, önceki aya oranla düşüş gösterdi.

Perakende satışlar, Ağustos 2024’te geçen yılın aynı dönemine göre %2,1 artarken, Temmuz ayındaki %2,7 büyümenin gerisinde kaldı. Bu durum, iç talep ve tüketim konusundaki endişeleri artırıyor.

Sanayi üretimi ise, yıllık cirosu 20 milyon yuanın (yaklaşık 2,82 milyon dolar) üzerinde olan işletmelerde %4,5 artış kaydedildi. Ancak, Temmuz’daki %5,1’lik artışın altında kaldı.

Gayrimenkul yatırımlarındaki gerileme, sabit sermaye yatırımlarını olumsuz etkiledi. İlk 8 ayda sabit sermaye yatırımları, geçen yılın aynı dönemine göre %3,4 artış gösterdi, fakat bu artış, Temmuz ayındaki %3,6’lık artışın gerisinde kaldı. Gayrimenkul yatırımları ise %10,2 oranında azalarak iki yıldır devam eden düşüşünü sürdürdü.

Ağustos ayında kentlerdeki işsizlik oranı %5,3’e yükselerek, önceki aya göre 0,1 puan artış gösterdi. UİB, genç işsizlik rakamları konusunda uzun süredir yüksek seviyelerde olduğunu açıkladıysa da bu ay yeni bir veri paylaşmadı.

Sonuç olarak, Çin ekonomisi iç talepteki zayıflığın etkilerini derinden hissetmekte ve bu durum, ekonomik büyüme hedeflerini tehdit etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin Ekonomisi İç Talep Sorunlarıyla Yüz Yüze Kalmaya Devam Ediyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz