1. Haberler
  2. Gündem
  3. İlk deprem orada olacak, boydan boya kırılacak! Deprem uzmanından korkutan açıklama: O tarihe kadar vakit var…

İlk deprem orada olacak, boydan boya kırılacak! Deprem uzmanından korkutan açıklama: O tarihe kadar vakit var…

featured
service

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan deprem uyarısı geldi. Kahramanmaraş depremi sonrası yaptığı açıklamalarla dikkat çeken uzman isim, Marmara Bölgesi’ni ele aldı. Marmara Bölgesi’nde beklenen büyük depremle alakalı açıklamalarda bulundu. Ekolhaber’e yaptığı açıklamalarda, riskin yüksek olduğu ilçeleri tek tek listeledi. Bölgede beklenen iki büyük depremi işaret ederek, depremlerin büyük olacağını da vurguladı.

Marmara Bölgesi’nde beklenen büyük depremin ilk olarak İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde gerçekleşeceğini paylaştı. Bu bölgede yaşanabilecek depremin 6.4 – 6.7 büyüklüğünde olmasını beklediğini söyleyerek, “Küçükçekmece’nin 7 kilometre derinliğinde meydana gelecek” ifadelerini kullandı.

Depremin meydana geldiği kırıkların doğu – batı yönünde olacağı belirtildi. Ercan’ın açıklamalarına göre, Kınalı Ada’dan başlayan kırık Büyükçekmece Mimarsinan’a kadar uzanacak.

5f421e645542850494774994.webp

İstanbul’da beklenen ikinci büyük depremin ise daha büyük olacağı paylaşıldı. Marmaraereğlisi önünde gerçekleşmesi beklenen büyük depremin 7.0 – 7.2 büyüklüğünde olması bekleniyor. Marmaraereğlisi’nden Saros Körfezi’ne kadar uzanacağını söyleyen Ercan, “Bu deprem Tekirdağ bölgesini ciddi şekilde etkileyecek” ifadelerini kullandı.

Marmara Bölgesi’ndeki son depremin 1999 yılında gerçekleştiğinin altı çizildi. Yakın zamanda büyük bir deprem gerçekleştiği için aynı bölgede kısa süre içerisinde bir başka depremin olmayacağı paylaşıldı. Ercan’ın açıklamalarına göre, “Bu depremler 2045’ten önce olmayacak, hatta 2150’ye kadar gecikebilir” ifadeleri kullanıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İlk deprem orada olacak, boydan boya kırılacak! Deprem uzmanından korkutan açıklama: O tarihe kadar vakit var…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz