1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Borsa İstanbul’da Haftaya Dikkatli Başlangıç

Borsa İstanbul’da Haftaya Dikkatli Başlangıç

service

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yeni haftaya hafif bir yükselişle 9.686,89 puandan başladı. Açılışta endeks, önceki kapanışa göre %0,01 artışla 1,40 puan yükselerek bu seviyeye ulaştı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,08 değer kaybederken, holding endeksi ise yüzde 0,04 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran alan bilişim, yüzde 0,68 ile en yüksek artış gösterirken, madencilik ise yüzde 0,63 ile en çok değer kaybeden sektör oldu.

Cuma günü alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul, günü %1,73 değer kazancıyla 9.685,49 puandan tamamlamıştı. Bu hafta, ABD Merkez Bankası (Fed) gibi önemli merkez bankalarının para politikası kararları global piyasalarda dikkatle izlenirken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararları da yurt içinde merakla bekleniyor.

Analistler, bugün itibarıyla yurt içinde bütçe dengesi, yurt dışında ise Avro Bölgesi dış ticaret dengesi ile ABD’de New York Fed imalat sanayi endeksi verilerinin önemli olacağını belirtti. Teknik olarak, BIST 100 endeksinde 9.750 ve 9.850 puan seviyeleri direnç olarak izlenirken, 9.550 ve 9.400 puan seviyeleri ise destek konumunda değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Borsa İstanbul’da Haftaya Dikkatli Başlangıç
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz