1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ev Sahibi ve Kiracılar Dikkat! Harekete Geçildi, Rekor Cezası Var

Ev Sahibi ve Kiracılar Dikkat! Harekete Geçildi, Rekor Cezası Var

featured
service

Bakan Şimşek, kira gelirini beyan etmeyen yaklaşık 700 bin mükellefin tespit edildiğini ve bu kişilerin vergi dairelerine bildirildiğini belirtti. GİB, kira gelirini beyan etmeyen mükelleflere SMS yoluyla bilgilendirme ve hatırlatma yaptı. Ancak bu hatırlatmalara rağmen beyanname vermeyenler için cezai işlemler başlatılacak.

Bakan Şimşek, yaklaşık 1,5 milyon konutta yapılan denetimlerde, 400 binden fazla adresin kontrol edildiğini açıkladı. Bu denetimlerin sonucunda beyanname vermeyen mükellefler için toplam 153,4 milyon liralık vergi ve ceza ihbarnamesi düzenlendi. Ayrıca, denetimlerin ardından 46 bin kişi kendiliğinden beyanname vererek toplamda 200,7 milyon TL gelir vergisi bildirdi.

Bakan Şimşek, kira gelirlerinin daha hızlı ve kolay tespit edilmesi için Dijital Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamalarına “Kira Bildirim Formu” eklendiğini de hatırlattı. Bu sayede kiracılar, kiraladıkları konut ve işyerlerine ilişkin bilgileri elektronik ortamda yetkililere iletebiliyor. TRT Haber’e göre, bu formu şimdiye kadar 23 binden fazla kiracı doldurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ev Sahibi ve Kiracılar Dikkat! Harekete Geçildi, Rekor Cezası Var
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz