1. Haberler
  2. Gündem
  3. Irak Başbakanı’nin Koalisyon Güçleri Hakkındaki Açıklamaları

Irak Başbakanı’nin Koalisyon Güçleri Hakkındaki Açıklamaları

service

Irak’ın başkanı Muhammed Şiya es-Sudani, ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin Irak’taki misyonunun çok yakında sona ereceğini bildirdi. Sudani, ülkenin savaş döneminden istikrara geçiş sürecinde olduğunu vurguladı.

Sudani, İnternational News Agency (INA)’ye yaptığı açıklamalarında, “Uluslararası koalisyonun Irak’taki misyonunun sona erdirilmesi, hükümet programımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Koalisyonun varlık gerekçeleri artık sona ermiştir. 86 ülkenin Irak’ta bulunmasına gerek yok,” ifadesini kullandı.

Başbakan, DEAŞ terör örgütünün Irak için artık bir tehdit oluşturmadığını belirterek, “Bugün Irak, 2014 yılındaki durumunda değil. DEAŞ, devletimize tehdit oluşturmuyor. Irak büyük bir dönüşüm geçirdi” dedi.

Sudani, Irak’ın ABD ve İran ile ikili ilişkilere sahip olduğunu ve her iki ülkeyle de bağları güçlendirmek istediklerini ifade etti. “Irak, her iki ülke ile pek çok alanda ilişkiler geliştirmiş tek ülkedir” diye ekledi.

Ceyhan Limanı üzerinden yapılan petrol ihracatının durmasıyla ilgili de konuşan Sudani, “Irak, mahkeme kararları doğrultusunda sorunu çözme noktasında istekli. Yasal yollarla çözüme ulaşmak için diyaloglarımız sürüyor” dedi. Bu yıl içinde bir çözüm beklediğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Irak Başbakanı’nin Koalisyon Güçleri Hakkındaki Açıklamaları
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz