1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ege’nin gizli kalmış köşesi! İzmir’e sadece 1,5 saat uzaklıkta: Hem manzarası hem de mutfağı güzel

Ege’nin gizli kalmış köşesi! İzmir’e sadece 1,5 saat uzaklıkta: Hem manzarası hem de mutfağı güzel

featured
service

1. Mordoğan: Karaburun’un Kalbi

Karaburun denince ilk akla gelen yerlerden biri olan Mordoğan hem sahil kasabası hem de köy hayatını bir arada sunuyor. Yaz-kış canlılığını koruyan bu balıkçı kasabasında, sahil kısmı hareketli bir atmosfere sahipken, köy kısmı ise daha sakin bir yaşam tarzı sunuyor. Balıkçılığın ekonomik açıdan büyük önem taşıdığı bu bölgede, sahil boyunca yürüyüş yapabilir, plaj ve iskelelerde denize girebilirsiniz. Ayrıca, burada bulunan balık restoranlarında taze deniz ürünlerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Mordoğan adının, gün doğumundaki mor ve kızıl tonlardan ilham aldığı söyleniyor. Eğer yolunuz düşerse, mutlaka gün doğumunu izlemeyi unutmayın!

2. Manal Koyu: Sakin ve Doğal Bir Cennet

Eğer alternatif bir koy arayışındaysanız, Manal Koyu tam size göre! Mordoğan ve Balıklıova arasında yer alan bu koy, ücretsiz giriş imkânı sunan, taşlık ve sığ bir plaja sahip. Tadını çıkarmak için özellikle sabah saatlerini tercih etmelisiniz, zira plaj alanı küçük olduğu için erkenden dolabiliyor. Kendi deniz ekipmanlarınızla rahatça vakit geçirebileceğiniz bu koyda, şezlong ve şemsiye kiralama imkânı da mevcut. Sessiz, sakin bir deniz keyfi arayanlar için ideal bir durak.

Sarpıncık Deniz Feneri – Karaburun

3. Sarpıncık Feneri: Türkiye’nin En Batısındaki Fener

Karaburun’a yaklaşık 20 km uzaklıktaki Sarpıncık Feneri, Türkiye’nin en batısında yer alan deniz feneri olarak biliniyor. Denizden 97 metre yükseklikte konumlanan fener, 12 mile kadar uzanan görüş açısıyla ziyaretçilere muhteşem bir manzara sunuyor. Fenerin bulunduğu konumdan hem Midilli hem de Sakız Adası’nı görebilirsiniz. Özellikle gün batımında bu fenerde, doğanın sunduğu büyüleyici güzelliklerle baş başa kalabilirsiniz.

Sarpıncık Feneri’ne ulaşım biraz zorlu olabilir, yollar dar ve engebeli olduğu için yüksek araçlarla gitmek daha güvenli olacaktır. Yanınıza lezzetli atıştırmalıklar alarak burada sevdiklerinizle keyifli bir gün batımını izleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ege’nin gizli kalmış köşesi! İzmir’e sadece 1,5 saat uzaklıkta: Hem manzarası hem de mutfağı güzel
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz