1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hazar Denizi’ni Yüzerek Geçen Seyyah Karl Bushby Azerbaycan’a Ulaştı

Hazar Denizi’ni Yüzerek Geçen Seyyah Karl Bushby Azerbaycan’a Ulaştı

service

Yürüyerek dünya turuna çıkan İngiliz seyyah Karl Bushby, Hazar Denizi’ni yüzerek Kazakistan’dan Azerbaycan’a geçiş yaptı. 1998’de seyahatlerine başlayan Bushby, bu süreçte dünyanın dört bir yanını adım adım keşfetmeyi hedefliyor.

Kazakistan’ın Aktau kentinden 41 gün önce denize giren Bushby, bu süre zarfında 288 kilometre mesafe kat etti. Seyahatine iki Azerbaycanlı profesyonel yüzücü ve bir arkadaşı ile birlikte devam eden Bushby, sonrasında Hazar Denizi kıyısındaki bir tatil köyüne ulaştı.

Azerbaycan’a varışında onu Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Mariana Vasileva ve çok sayıda sporcu karşıladı. Kıyıda, Azerbaycan’a giriş mühürleri pasaportlarına vurularak, yeni bir ülkeye adım atmış oldu.

Bushby, Hazar Denizi’nin güvenlik sorunları nedeniyle karayoluyla değil yüzerek seyahat ettiğini belirtti. “Çok da iyi yüzme bilmediğim halde bu zorlukları aşmayı başardık,” diyerek deneyimlerini aktardı.

Azerbaycan’daki yetkililerin kendilerine olan yardımlarından bahseden Bushby, “Şimdi eve döneceğim; birkaç hafta sonra geri dönerek Azerbaycan’ı yürüyerek keşfedeceğim ve buradan Gürcistan’a geçmeyi planlıyorum,” dedi.

Karl Bushby, Goliath Seferi adını verdiği bu yolculuğunda hiçbir ulaşım aracı kullanmadığını vurguladı. Seyahatinde 58 bin kilometre yürümeyi hedefleyen Bushby, bu hedefinin üçte ikisini tamamlamış durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hazar Denizi’ni Yüzerek Geçen Seyyah Karl Bushby Azerbaycan’a Ulaştı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz