1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsrail, Uluslararası STK’ların Vize Başvurularını Durdurdu

İsrail, Uluslararası STK’ların Vize Başvurularını Durdurdu

service

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mülteciler için Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail’in uluslararası sivil toplum kuruluşlarına (STK) yönelik vize uygulamalarını durdurduğunu duyurdu.

Lazzarini, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail hükümetinin insani yardım kuruluşlarına karşı tutumunu eleştirerek, bu durumu “saldırıların vahşeti ve siviller üzerindeki etkilerini iletenlerin temsiliyetinin azalması” olarak nitelendirdi. Bunun yanı sıra, insani yardım ihtiyaçlarının artış gösterdiği bir dönemde daha fazla yardım çalışanına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Lazzarini, konu ile ilgili olarak şunları ifade etti: “İsrailli yetkililer, uluslararası STK’ların başkanlarına ve çalışanlarına vize vermeyi durdurdu. Bu kuruluşlar, yıllardır BM ile işbirliği içinde acil durumlar için insani yardım sağlıyor.”

Son olarak Lazzarini, İsrail’in insani yardım kuruluşlarına ve uluslararası medyanın faaliyetlerini engellemesi durumuna dikkat çekerek, bu kısıtlamaların bir an önce kaldırılması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrail, Uluslararası STK’ların Vize Başvurularını Durdurdu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz