1. Haberler
  2. Hayat
  3. En Küçüğü 40 Günde Yapılıyor, 70 Bin Liraya Satılıyor: Sivaslı Ustanın El Emeğinin Eşi Benzeri Yok

En Küçüğü 40 Günde Yapılıyor, 70 Bin Liraya Satılıyor: Sivaslı Ustanın El Emeğinin Eşi Benzeri Yok

featured
service

Göçeri, Topkapı Sarayı’nda Fatih Sultan Mehmet’in kılıcını inceledikten sonra dövme çelik üzerine çalışmaya karar verdiğini belirtti. Kılıcın tasarım ve işleme detaylarından ilham alan usta, bu zarif işçiliği bir bıçak üzerinde hayata geçirerek, geleneksel zanaatı modern taleplerle buluşturmayı başardı.

Sivaslı genç bıçak ustası Emre Göçeri, tamamen el işçiliğiyle ürettiği özel bıçağın sapında, 22 yıl boyunca bekletilmiş manda boynuzu kullandığını belirtiyor. Yıllanmış manda boynuzunun üzerindeki damarların, boynuzun yaşını ve değerini gösterdiğini vurgulayan Göçeri, bu malzemenin nadir bulunduğunu, özellikle dişi manda boynuzunun tercih edildiğini, erkek manda boynuzunun kullanılmadığını aktarıyor. Göçeri, bu bıçağı gösterdiği herkesin çok beğendiğini, hatta protokol üyelerinin bile eseri takdir ettiğini söylerken, bu eşsiz bıçağın yerini doldurabilecek başka bir ürün olmadığını ifade ediyor.

Ayrıca Göçeri, bu bıçağın minyatür versiyonlarının yapıldığını ancak ana eserin tamamen benzersiz olduğunu belirtiyor. Şimdiye kadar olumsuz bir geri dönüş almadığını vurgulayan Göçeri, bazı kişiler için fiyatın yüksek görünse de, böyle eşsiz bir projede fiyatın göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade ediyor. İlk başta 3.000-5.000 TL’ye satmayı düşündüklerini ancak başka bir benzeri olmadığından, bıçağın fiyatını 70.000 TL olarak belirlediklerini aktarıyor. Sadece minyatürlerinin bile 40 gün sürdüğünü, projeyi tamamlamak için Topkapı Sarayı’na iki kez daha giderek ayrıntılı araştırma yaptığını ve toplamda 7 aylık bir süreç sonunda bu sanat eserini ortaya çıkardığını ekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
En Küçüğü 40 Günde Yapılıyor, 70 Bin Liraya Satılıyor: Sivaslı Ustanın El Emeğinin Eşi Benzeri Yok
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz