1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İkinci El İçin Geri Sayım Başladı: Son Tarih 27 Eylül! Herkese Zorunlu Olacak

İkinci El İçin Geri Sayım Başladı: Son Tarih 27 Eylül! Herkese Zorunlu Olacak

featured
service

GÜVENLİ ÖDEME SİSTEMİ NEDİR VE KİMLERİ KAPSAR?

İkinci el alım satım piyasasına getirilen yeni sisteme ilişkin merak edilenleri yanıtlayan Otocenter Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kayatuzu “Kademeli olarak hayata geçirildi. Şu anda yetkili satıcıdan, yetkili satıcıya yapğılan satışlarda bir zorunluluk yok. Taraflardan birinin yetkili satıcı olması durumunda güvenli ödeme sistemini yapmak artık zorunlu. 27’sinden sonra tüm araç alım satımlarında güvenli ödeme sistemini zorunlu olacak” ifadelerini kullandı.

İkinci el araç alım satımında, noter onayıyla yapılan tüm işlemler bu sisteme tabi olacak. Alıcı, ödeme yapmadan önce parasını güvenli havuza aktaracak, bu havuzda tutulan para, işlemin tamamlanmasıyla birlikte satıcıya aktarılacak. Bu sayede, satış işlemi süresince her iki taraf da korunmuş olacak. Sistem, araç alım satımı yapan herkes için geçerli ve zorunlu hale geldiğinden, herhangi bir araç alım satım işlemine dahil olan herkes bu yöntemi kullanmak durumunda olacak.

GÜVENLİ ÖDEME SİSTEMİ NEDİR?

Güvenli Ödeme Sistemi, özellikle dolandırıcılık vakalarının önüne geçmek ve tarafların güven içinde işlem yapmasını sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir model. Araç almayı ya da satmayı düşünenlerin bu yeni döneme hazır olması ve işlemlerini güvenli ödeme üzerinden gerçekleştirmesi önem taşıyor.

“Kendi mobil telefonlarından veya ‘takasbank’ uygulamasını indirerek bir üyelik oluşturuarak alıcıya bir referans kodu gidiyor” diyen Noter Başkatibi Ahmet Onat, yeni sisteme ilişkin şu ifadelere yer verdi:

Aracı satacak kişi de bu referans numarasını kendi bankasına girerek parasının satıştan sonra geleceğini görüyor. Burada birinin hesabına giden bir para yok. Ortak bloke hesapta para kalıyor. Alan ve satan imzaları attıktan sonra söz konusu para satıcının hesabına geçiyor.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Bununla birlikte, Ticaret Bakanlığı tarafından da yeni sisteme ilişkin X’ten dikkat çeken bir paylaşım yapıldı. Bakanlığın yeni sistemle ilgili yaptığı paylaşımda, “İkinci el araç alışverişini çok daha güvenli hale getirecek, dolandırıcılık vakalarını tümüyle ortadan kaldıracak yeni sisteme geçiyoruz. Ticaret Bakanlığımız ve Türkiye Noterler Birliği işbirliğiyle hayata geçirilen Güvenli Ödeme Sistemi 27 Eylül itibarıyla zorunlu hale gelecek” ifadeleri yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İkinci El İçin Geri Sayım Başladı: Son Tarih 27 Eylül! Herkese Zorunlu Olacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz