1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mısır, Irak, Ürdün ve Filistin’den Lübnan’a Destek Mesajı

Mısır, Irak, Ürdün ve Filistin’den Lübnan’a Destek Mesajı

service

Mısır, Irak, Ürdün ve Filistin, Lübnan’da meydana gelen patlamalar sonucu yaşanan trajediye ilişkin dayanışma sergiledi. Çağrı cihazı patlamaları sonucu 9 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralandı. Ülkeler, yaralılara yönelik yardım tekliflerinde bulunarak, acıyı paylaştıklarını duyurdular.

Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, yaralılar için her türlü yardımda bulunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Irak Hükümet Sözcüsü Basim el-Avadi, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani’nin yaralı sivillere yardım göndermesi talimatını verdiğini duyurdu.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Kral 2. Abdullah’ın yaralıların tedavisi için gerekli tüm tıbbi yardımların sağlanması talimatı verdiğini aktardı. Ürdün, Lübnan’ın güvenliği ve istikrarı konusunda güçlü bir destek sunmaya devam edeceğini belirtti.

Filistin’in Beyrut Büyükelçisi Eşref Debbur, Filistin hastanelerini yaralıları tedavi etmek amacıyla açtıklarını duyurdu. Ayrıca Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yaralılara destek olunması için çağrıda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mısır, Irak, Ürdün ve Filistin’den Lübnan’a Destek Mesajı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz