1. Haberler
  2. Gündem
  3. Avrupa Parlamentosu’ndan Gazze’ye Sert Eleştiriler

Avrupa Parlamentosu’ndan Gazze’ye Sert Eleştiriler

service

Avrupa Parlamentosu (AP), Gazze’deki insani krizi ele almak üzere bir oturum düzenleyerek, Avrupa Birliği’nin (AB) bu konudaki tutumunu sert bir şekilde eleştirdi. Seçilen yeni milletvekilleri, AB’nin İsrail’e yönelik çifte standartlı politikasını sorguladı ve acil yaptırımlar uygulanması gerektiğini vurguladı.

6-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerin ardından, AP’nin yeni yasama dönemi Gazze’deki insani felaket üzerine yapılan bir tartışma ile başladı. Oturumda, birçok milletvekili AB’nin İsrail politikasını taraflı bulmakla kalmayıp, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği eylemin “soykırım” olduğunu ifade etti.

İrlanda’dan Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu üyesi Aodhan O Riordain, “Gazze’de yaşananlar tam anlamıyla bir insani felakettir. AB’nin bu duruma yanıtı yetersizdir” dedi. O Riordain, AB’nin ortaklık anlaşmasını iptal etmesi ve İsrail hükümetine karşı yaptırımlar uygulaması gerektiğini savundu.

Yeşil Grubun İspanyol milletvekili Jaume Asens Llodra, “Uluslararası Adalet Divanı’nın ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin kararları ne kadar daha görmezden gelinecek?” diyerek güçlü bir eleştiriyle öne çıktı. Llodra, silah sağlamaya devam etmenin ikiyüzlülük olduğunu vurguladı.

İspanyol milletvekili Ana Miranda Paz, Gazze’deki sivil kayıplara dair fotoğraflar göstermek istedi ancak engellendi. “Bunlar gerçekler. Eğer görmek istemiyorsanız sorun yok ama bu bir gerçek” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Avrupa Parlamentosu’ndan Gazze’ye Sert Eleştiriler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz