1. Haberler
  2. Son Dakika
  3. Ömer Çelik: Netanyahu Hükümeti Savaşı Genişletme Peşinde

Ömer Çelik: Netanyahu Hükümeti Savaşı Genişletme Peşinde

featured
service

Türkiye Buluşmaları programı kapsamında AK Parti Ankara İl Başkanlığınca Ulucanlar Cezaevi’nde düzenlenen STK buluşmasına katılan Çelik, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleriyle bir araya geldi.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dünyanın en kıymetli jeopolitiği üzerinde bulunduğunu söyledi.

Türkiye’yi geleceğe ulaştırmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Çelik, “Ne kadar farklı görüşümüz, fikrimiz olursa olsun bu masaların etrafında oturabiliyorsak, konuşabiliyorsak, karşılıklı çay içebiliyorsak, suyumuzu paylaşabiliyorsak Türkiye’nin geleceğiyle ilgili hiçbir kaygınız olmasın. Ama birileri dışardan birtakım dayatmalarla masayı devirmeye çalışıyorsa buna karşı şunu yapalım, aramızdaki bütün fikir ayrılıklarını bırakalım ve masayı koruyalım. Esas mesele de budur.” diye konuştu.

Türkiye’nin kuzeyinde Rusya-Ukrayna savaşının, güneyinde ise Gazze’de soykırımın devam ettiğini dile getiren Çelik, şunları söyledi:

“Bugün yeni gelişmeler oldu. Savaş Lübnan’a sıçrıyor. Orada büyük bir istikrarsızlık var. Türkiye’nin batısına bakın Balkanlardaki istikrarsızlık devam ediyor. Balkanlarda her gün Sırbistan’dan, oradaki başka ülkelerden başka başka açıklamalar geliyor bölgedeki gerilimi yükselten. Türkiye’nin doğusuna bakın İran ile İsrail arasındaki gerilim devam ediyor. Kuzeyimizde savaş, güneyimizde bir soykırım, batımızda sürekli bir gerginlik, doğumuzda her an çatışma ihtimaline dönüşmesi söz konusu olan gerilimler var. Bütün bunun içerisinde bir istikrar adası olmamız son derece kıymetlidir.”

“Geleceğimiz aydınlıktır, önümüz açıktır”

Çelik, bazı kesimlerin kendilerine yönelik, “Yahudi düşmanlığı yapıyorsunuz” dediğini belirterek, hiçbir dinin mensubuna düşmanlıkları olmadığını ama siyonistler gibi dinleri istismar ederek işgal projesi peşinde koşanlara açık ve net bir şekilde karşı olduklarını söylediklerini dile getirdi.

Kimsenin etraftan söylenen kara propagandalara, kötü haberlere hiçbir şekilde itibar etmemesi gerektiğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

“Her gün o kadar çok kötü haber çıkıyor ‘Türkiye’nin başına şu gelecek, Türkiye böyle olacak’ diye. Geleceğimiz aydınlıktır, önümüz açıktır. Son derece güçlü bir devletimiz var. Bugüne kadar çeşitli tecrübelerden geçerek buraya kadar gelmiş güçlü bir toplum yapısına sahibiz. Bütün hatalar, eksikler zaten hayatın doğal süreçleri içerisinde ortaya çıkar, bütün bunları bertaraf ederek güçsüz yanlarımızı daha güçlendirerek, güçlü yanlarımızı daha pekiştirerek geleceğe yürüyebilecek her türlü kabiliyete ve kapasiteye sahibiz.”

Türkiye’de Türk, Kürt, Alevi Sünni hiç kimsenin ikinci sınıf olmadığını, herkesin ev sahibi olduğunu belirten Çelik, “Demokrasimize, cumhuriyetimize sahip çıkacağız ve önümüze bu şekilde bakacağız. Geleceği bu şekilde kucaklayacağız.” dedi.

“Bunun herhangi şekilde İsrail’in savunulmasıyla ilgisi yok”

Ömer Çelik, programın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İsrail’in Lübnan’a gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin Çelik, Lübnan’da pek çok kişiye çağrı cihazları üzerinden saldırı gerçekleştirildiğini, 2800 kişinin yaralandığını, 8 kişinin de hayatını kaybettiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ömer Çelik: Netanyahu Hükümeti Savaşı Genişletme Peşinde
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz