1. Haberler
  2. Gündem
  3. Avustralya Polisi Küresel Suç Uygulamasına Sızdı, 38 Gözaltı

Avustralya Polisi Küresel Suç Uygulamasına Sızdı, 38 Gözaltı

service

Avustralya’da, suçlular için tasarlandığı öne sürülen bir iletişim uygulamasına sızmayı başaran polis güçleri, gerçekleştirdikleri operasyonda 38 şüpheliyi yakaladı.

Avustralya Federal Polisi (AFP) yetkilisi Ian McCartney, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şifreli mesajlaşma uygulaması “Ghost”a sızarak, 4 farklı eyalette düzenledikleri baskınlar sonucunda toplam 38 kişiyi gözaltına aldıklarını bildirdi.

McCartney, aynı zamanda bu uygulamanın, İtalya ve Orta Doğu’daki organize suç grupları tarafından yasadışı uyuşturucu ticareti ve cinayet için kullanıldığını belirtti. Ayrıca, Kanada, İsveç, İrlanda ve İtalya’da düzenlenen operasyonlarda da benzer gözaltıların yapıldığını vurguladı.

Söz konusu uygulamanın yöneticisi olduğu iddia edilen 32 yaşındaki Jay Je Yoon Jung, suç örgütüne destek vermek ve suç gelirlerinden yararlanma gibi suçlamalarla mahkemeye çıkarıldı. Jung, kefalet talebinde bulunmazken, eylüldeki duruşma tarihine kadar gözaltında tutularak yargılanacak.

Polis, Jung’un özellikle suçlular için geliştirdiği öne sürülen “Ghost” uygulaması aracılığıyla organize suçların yürütüldüğünü aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Avustralya Polisi Küresel Suç Uygulamasına Sızdı, 38 Gözaltı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz