1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Petrol Devinden Çok Konuşulacak Hamle: 115 İstasyonunu Elden Çıkarıyor

Petrol Devinden Çok Konuşulacak Hamle: 115 İstasyonunu Elden Çıkarıyor

featured
service

Kurul, akaryakıt sektöründeki rekabeti korumak amacıyla süreci detaylı şekilde inceledi. Akaryakıt temini, dağıtımı ve perakende satış alanlarında işlemin etkileri göz önünde bulundurularak, ilk defa coğrafi analiz yöntemi kullanıldı. Bu analiz, pazarın dinamiklerini daha iyi anlamak ve rekabet koşullarını değerlendirmek amacıyla gerçekleştirildi.

Petrol Ofisi, devralma işlemi sonrası rekabet endişelerini gidermek amacıyla belirli taahhütlerde bulundu. Bu kapsamda, şirket iki yıl içinde 115 akaryakıt istasyonunu elden çıkaracak ve bu süreç boyunca mevcut kiralama sözleşmelerini sonlandırmayacak. Kurul, bu taahhütlerin yerine getirilmesini altı aylık periyotlarla raporlanmasını talep ederek süreci yakından takip edecek.

Kurul, ilk defa coğrafi bölge tespiti ve pazar analizlerinde farklı bir yöntem uyguladı. Yaklaşık 12.500 akaryakıt istasyonu ve 10.500 otogaz-LPG bayisinin koordinatları belirlenerek, satış verileri ve dağıtıcılar arasındaki mesafeler incelendi. Bu sayede, BP istasyonlarının diğer dağıtıcılarla rekabet durumu net bir şekilde ortaya kondu.

Kurulun verdiği bu koşullu izin, 12 Eylül 2024 tarihli karar ile onaylanmış olup, Petrol Ofisi’nin taahhütlerini yerine getirmesi halinde devralma işlemi tamamlanmış olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Petrol Devinden Çok Konuşulacak Hamle: 115 İstasyonunu Elden Çıkarıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz