1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BIST 100 Endeksi Yükselişle Haftayı Kapatıyor

BIST 100 Endeksi Yükselişle Haftayı Kapatıyor

service

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, gün içerisinde %2,06 değer kazanarak 9.975,61 puandan günü tamamladı. Endeks, önceki kapanışa göre 201,12 puan artış gösterdi. Toplam işlem hacmi ise 84,6 milyar lira olarak kaydedildi.

Bankacılık endeksi %3,08, holding endeksi ise %2,50 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazancı bankacılık sağlarken, tek kaybeden sektör %0,63 ile ticaret oldu.

Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından uygulanan 50 baz puanlık faiz indirimi sonrasında borsa pozitif bir seyir izlemekte. Bu durum, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun (PPK) politika faizini değiştirmeyerek %50’de tutma kararını almasıyla daha da pekişti.

TCMB’nin açıklamasında, “Temel mal enflasyonu sınırlı bir artışla düşük seyretmeye devam ederken, hizmet enflasyonundaki iyileşmenin son çeyrekte gerçekleşmesi beklenmektedir. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası araçları etkili bir şekilde kullanılacaktır,” denildi. Bu açıklama sonrası BIST 100 endeksindeki yükseliş hızlandı.

Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 256,5 baz puan ile Şubat 2020’den bu yana görülen en düşük seviyeye geldi. Analistler, TCMB’nin karar metninden elde edilen sinyallerin enflasyonla mücadelenin önemli bir devam edeceği yönünde olduğunu belirtti. Bu durum, Türk lirası varlıklarına olan talebi artırabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BIST 100 Endeksi Yükselişle Haftayı Kapatıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz