1. Haberler
  2. Gündem
  3. Moskova’da Türk Bulguru Tanıtım Etkinliği

Moskova’da Türk Bulguru Tanıtım Etkinliği

service

Rusya’nın başkenti Moskova’da, Türk mutfağının vazgeçilmez malzemelerinden bulgurun tanıtımı için özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) himayesinde organize edilen bu etkinlik, Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçirildi.

Etkinlikte Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç ve eşi Betül Aksoy Bilgiç, Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (AHBİB) Başkanı Veysel Memiş, TİM Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, gastronomi alanında uzman Rus davetliler ve diğer konuklar yer aldı.

Etkinlikte ünlü aşçı Arda Türkmen’in bulgur ile hazırladığı çeşitli yemekler katılımcılara ikram edildi. Büyükelçi Bilgiç, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bu etkinlik, ticaret hacmimizi artırma hedeflerimizin bir parçası olarak son derece önemli.” ifadelerini kullanarak, bulgurun Türk mutfağındaki önemine vurgu yaptı.

Bilgiç, bulgurun besin değeri yönünden zengin olduğunu ve sağlıklı bir gıda seçeneği sunduğunu ifade etti. “Rus dostlarımız, bulguru daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar, böylece ikili ticaretimizi de artırmış olacağız.” dedi.

AHBİB Başkanı Veysel Memiş, bulgurun binlerce yıllık geçmişine dikkat çekerek, “Bulgur, Türk mutfak kültürünün temel taşlarından biridir. Endüstriyel olarak bulguru ilk üreten ülke Türkiye’dir ve bugün hem üretimde hem de ihracatta dünya lideriyiz.” açıklamasında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Moskova’da Türk Bulguru Tanıtım Etkinliği
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz