1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Temmuzda Artış Gösterdi

Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Temmuzda Artış Gösterdi

service

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), temmuz ayında aylık %3,42, yıllık ise %41,6 oranında bir artış sergiledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayına ilişkin verileri paylaştı.

Açıklanan verilere göre, Tarım-GFE endeksi, temmuz ayında bir önceki aya kıyasla %3,42, geçen yılın aralık ayına göre %20,65, ve geçen yılın aynı ayına kıyasla %41,6 artış kaydetti. Ayrıca, 12 aylık ortalamalar bazında %43,76’lık bir artış görüldü.

Ana gruplarda yapılan incelemelere göre, tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde %3,61, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde ise %2,32 oranında bir artış yaşandı.

Yıllık bazda, tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde %39,82, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde ise %53,06 oranında bir yükseliş gözlemlendi.

Yıllık Tarım-GFE verilerine göre, 3 alt grup daha düşük değişim gösterirken, 8 alt grup daha yüksek değişim sergiledi. Yıllık artışın en düşük olduğu alt gruplar arasında, %22,84 ile tarımsal ilaçlar ve %25,99 ile gübre ve toprak geliştiriciler yer aldı. En yüksek artış ise %81,82 ile veteriner harcamaları ve %76,22 ile diğer mal ve hizmetler kategorilerinde görüldü.

Aylık Tarım-GFE’ye göre ise 8 alt grup daha düşük, 3 alt grup daha yüksek değişim kaydetti. Aylık olarak en fazla düşüş %0,15 ile hayvan yemi, %0,93 ile veteriner harcamalarında gerçekleşti. Aylık artışlarda ise en yüksek artış %12,37 ile enerji ve yağlayıcılar, %4,85 ile diğer mal ve hizmetler olarak tespit edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Temmuzda Artış Gösterdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz