1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Eski kıyafetlerini atan pişman olacak! Bu fiyatlar kredi çektirir: Kaban, bot, çizme… Zamlı fiyatlar şok etti

Eski kıyafetlerini atan pişman olacak! Bu fiyatlar kredi çektirir: Kaban, bot, çizme… Zamlı fiyatlar şok etti

featured
service

Kışlık mont ve kaban fiyatları 2.000 TL’den başlayıp, 7.000 TL’ye kadar yükseliyor. Kazaklar ise 1.000 TL’den başlayıp, 3.000 TL’ye ulaşıyor. Kadife ve kumaş pantolon fiyatları 1.500 TL ile 4.000 TL arasında değişirken, gömlekler 1.000 TL’den 2.000 TL’ye çıkıyor. Bot fiyatları ise 2.000 TL’den 5.000 TL’ye kadar tırmanıyor.

Bu astronomik artışlar karşısında tüketicilerin sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirmesi dikkat çekti. “Bu kış giyinmek zor!” diyen vatandaşlar, artan fiyatlar karşısında ne yapacaklarını bilemez hale geldi.

Bazı mağazalarda yoğunluk gözlemlenirken, bu yoğunluğun yazlık ürünlere yönelik olduğu bildirildi. Yaz başında 2.000 TL olan kumaş pantolonların 500 TL’ye düşmesi, yaz sonu alışverişlerini artırmış durumda.

Mağaza yetkilileri, “İnsanlar artık yazlık alışverişlerini yaz sonunda, kışlık alışverişlerini kış sonunda yapıyor. Çünkü yüzde 75’e varan indirimler oluyor” açıklamasında bulundu. Ancak asgari ücret, döviz ve akaryakıt gibi girdi maliyetlerinin artmamış olmasına rağmen fiyatların yüksek olması dikkat çekiyor.

yeni-proje-45.jpg

Hazır giyim markalarının sezon başında yüksek fiyatlarla açıldığını ve çeşitli kampanyalarla satışları desteklediğini belirten mağaza yetkilisi, “Tüketiciler en son sezon ürünlerini almak için yüksek fiyatlara razı oluyordu. Ancak son yıllarda yaşanan hayat pahalılığı, bu alışveriş alışkanlıklarını değiştirdi. Şu an çoğu tüketici, sezon sonu ve indirimleri takip ediyor” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eski kıyafetlerini atan pişman olacak! Bu fiyatlar kredi çektirir: Kaban, bot, çizme… Zamlı fiyatlar şok etti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz