1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ECB Başkanı Lagarde, Enflasyonun 2025’te Yüzde 2’ye Döneceğini Açıkladı

ECB Başkanı Lagarde, Enflasyonun 2025’te Yüzde 2’ye Döneceğini Açıkladı

service

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Başkanı Christine Lagarde, kararlı politika uygulamalarının enflasyon beklentilerini etkili bir şekilde sabit tuttuğunu ve 2025 yılının ikinci yarısında enflasyonun yüzde 2’ye inmesini öngördüğünü açıkladı.

Lagarde, bu açıklamayı Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından düzenlenen “2024 Michel Camdessus Merkez Bankacılığı Dersi” etkinliği sırasında yaptı. Son zamanlarda yaşanan ekonomik şokların, para politikasının işleyişini daha karmaşık hale getirdiğine işaret etti.

Lagarde, belirsizliklerin üstesinden gelmek için yalnızca beklenen enflasyona değil, aynı zamanda altta yatan enflasyon dinamiklerine ve aktarım gücüne odaklanmayı gerektiren yeni bir politika çerçevesi oluşturduklarını belirtti. “Enflasyon şokunun büyüklüğü düşünüldüğünde, bu gerilemenin dikkate değer olduğunu” vurgulayan Lagarde, ancak hala belirsizliklerin mevcut olduğunu ifade etti.

Lagarde, merkez bankalarının değişen koşullara yanıt vermeye ve esnekliklerini kullanmaya hazır olmaları gerektiğinin altını çizdi. Para politikasının temel hedeflerinin değişmeden kalmasının önemine değinen Lagarde, bankaların stratejilerinin etkinliğini doğruladığını belirtti.

Lagarde, “Eğer enflasyon daha dalgalı hale gelirse, fiyat oluşumundaki derin çapanın korunması kritik olacaktır” ifadelerini kullandı. Küresel ayrışma ve dijitalleşmenin, para politikası aktarımındaki etkilerini anlamanın önemine de vurgu yaptı. Merkez bankalarının, analitik çerçevelerini sürekli yeniden değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ECB Başkanı Lagarde, Enflasyonun 2025’te Yüzde 2’ye Döneceğini Açıkladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz