1. Haberler
  2. Gündem
  3. Trabzon’da Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

Trabzon’da Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

service

Trabzon’un Arsin, Araklı ve Sürmene ilçelerinde etkili olan sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Vali Yıldırım, “Şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybımız yok, buna dair bir tehlike de yaşamadık. İnşallah bundan sonrası için de durumu kontrol altında tutarız” dedi. Yağış nedeniyle bölgede bulunan derelerin debisi yükselirken, bazı ırmaklar da taştı.

Yağışların etkisiyle yollar suyla kaplanırken, birçok iş yerinin zemin katları da su baskınları nedeniyle zarar gördü. Yerel ekipler, özellikle DSİ, AFAD ve belediye kuruluşlarının yardımcı olduğu çalışmalara hızla devam ediyor.

Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, “Ekiplerimiz müdahale etmeye çalışıyor. Çok yoğun bir yağmur yağdı ve halen devam ediyor” dedi. Yıldırım da, “Gerek kırsal mahallelerden gelenler, gerekse yaylalardan gelenler, yolda kalanlar için elimizden geleni yapıyoruz” açıklamasını yaptı.

Vali Yıldırım, taşkın ve heyelanların meydana geldiği bölgelerde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yıldırım, “Bu yol Santa Harabeleri’ne kadar gidiyor, ekiplerimiz çalışıyor ve zamana ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. Öte yandan, ilçe merkezinde elektrik kesintileri yaşanmakta ve su basan iş yerlerinde tahliye çalışmaları sürdürülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trabzon’da Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz