1. Haberler
  2. Gündem
  3. Eskişehir’deki Tohum Stok Merkezi, Geleceğin Ormanlarını Koruyor

Eskişehir’deki Tohum Stok Merkezi, Geleceğin Ormanlarını Koruyor

service

Eskişehir Orman Fidanlığı, 200 farklı türde orman ağacı ve tıbbi aromatik bitkinin fidan üretimi için 6 tondan fazla tohumun muhafaza edilmesi amacıyla özel soğuk hava depolarını kullanıyor.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren fidanlıkta, ağaç ve tıbbi aromatik bitkilerin tohumları, gelişmiş soğuk hava deposu sisteminde korunuyor. 1937 yılında kurulan bu tesis, Eskişehir-Kütahya kara yolunda yer alıyor.

Ardıç, karaçam, sarıçam ve akçaağaç gibi 200 farklı türdeki tohumlar, işleme tabi tutulduktan sonra, aşağıdaki bilgilerle korunuyor:

Şu anda 6 tondan fazla tohum, yıllarca saklanabiliyor ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın programı kapsamında fidan haline getirilmek üzere hazırlanıyor.

Eskişehir Orman Fidanlığı Müdürü İzzet Bolatkıran, fidanlığın önemli bir parçası olan tohum stok merkezinin, fidan üretiminde kritik bir rol oynadığını belirtti. Bolatkıran, “Her şey bir tohumla başlar; bunun için tohumların sağlıklı şekilde saklanması gerekiyor,” diyerek merkezin işlevini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eskişehir’deki Tohum Stok Merkezi, Geleceğin Ormanlarını Koruyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz