1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kırklareli’nde Yöresel Lezzetlerin Tanıtıldığı Şenlikler

Kırklareli’nde Yöresel Lezzetlerin Tanıtıldığı Şenlikler

service

Kırklareli, 15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri çerçevesinde köylü kadınlar, odun ateşi eşliğinde yöresel yemeklerin yapımını sergiledi. Bu kapsamda, bulama, kuru fasulye ve kuskus gibi lezzetler pişirildi.

Yayla Mahallesi’nde bir çay bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, köylü kadınlar önce ateş yaktı ve ardından yöresel tatları pişirmeye başladı. Vatandaşlar, Fatma Karaman tarafından gösterilen bulama yapımına yoğun ilgi gösterdi. Karaman, bulamanın pişirilme aşamasını ve püf noktalarını büyük bir titizlikle anlattı.

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, etkinlikte odun ateşinde bulama tenceresini karıştırarak katılımcılarla birlikte oldu. Karaman, bulama yapımını genç nesle aktarmanın önemini vurguladı. Bulama, pekmez ve çöven ile kaynatılarak hazırlandığını belirtti.

Karaman, bulamanın yapım sürecini şu şekilde özetledi: “Bulama yaklaşık 1 saatte hazır oluyor ve ben 35 yıldır bunun tanıtımını yapıyorum. İçeriğinde çöven ve pekmez var, bu yüzden çikolata yerine bulama tercih edilebilir. Bulama, çikolatadan çok daha faydalı.”

Etkinliğe katılan Aycan Yıldız, bulamanın kokusuna dayanamayarak tadına baktığını ve bu lezzeti çok beğendiğini ifade etti. Yıldız, yerel tatların büyük bir önem taşıdığını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kırklareli’nde Yöresel Lezzetlerin Tanıtıldığı Şenlikler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz