1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Akaryakıta Bir Zam Daha Geliyor: Tabelalar Tam 96 Kez Değişti! Vergisiz Fiyatı İse…

Akaryakıta Bir Zam Daha Geliyor: Tabelalar Tam 96 Kez Değişti! Vergisiz Fiyatı İse…

featured
service

Motorin ve benzin fiyatları, özellikle büyük şehirlerde yaşayan araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde benzinde 1,83 TL indirim yapılmışken, bu kez zam haberi geldi. Sektör kaynaklarına göre, 24 Eylül 2024 Salı gününden itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litre fiyatına 1 lira 40 kuruş zam yapılacak. Bu artışla birlikte:

Yılın başından bu yana 96 kez değişen akaryakıt fiyatlarının neredeyse yarısı zam olarak yansıdı. Bu durum, araç sahiplerinin bütçelerini zorlamaya devam ederken, güncellemeler de yakından takip ediliyor.

İstanbul’da benzinin litre fiyatı: 42,95 TLAnkara’da benzinin litre fiyatı: 43,28 TLİzmir’de benzinin litre fiyatı: 43,74 TL

Önümüzdeki günlerde yapılacak zamlarla birlikte benzin fiyatlarındaki bu hareketlilik, piyasa dinamiklerine ve özellikle de uluslararası petrol fiyatlarına bağlı olarak şekillenecek gibi görünüyor.

İŞTE VERGİSİZ BENZİNİN FİYATI

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın en önemli sebeplerinden biri vergi yükü oluşturması. Vergisiz olarak 23,33 TL’ye satılması gereken bir litre benzine, ÖTV ve KDV eklendiğinde fiyat 41,55 TL’ye kadar çıkıyor.

23,33 TL olan vergisiz fiyatın üzerine 11,30 TL ÖTV ekleniyor.Daha sonra vergili tutar olan 34,63 TL’ye yüzde 20 KDV uygulanıyor.Bunun sonucunda benzin fiyatı 41,55 TL oluyor.

Ancak dikkat çeken bir diğer nokta, ÖTV üzerinden de KDV alınması sebebiyle halkın benzine 2 lira 30 kuruş fazladan ödeme yapıyor olması.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Akaryakıta Bir Zam Daha Geliyor: Tabelalar Tam 96 Kez Değişti! Vergisiz Fiyatı İse…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz