1. Haberler
  2. Gündem
  3. Fransa’da Macron Karşıtı Gösteriler Yükseliyor

Fransa’da Macron Karşıtı Gösteriler Yükseliyor

service

Fransa’da gerçekleşen genel seçimlerin ardından, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un sol ittifakın başbakan adayı Lucie Castets yerine, merkez sağcı Michel Barnier’i hükümeti kurmakla görevlendirmesi, birçok vatandaşın tepkisini çekti.

Gösteriler, Paris başta olmak üzere, Lyon ve Marsilya gibi şehirlerde düzenlendi. Katılımcılar, Macron’un bu kararını protesto ederken, “Macron istifa” ve “Adalet olmadan barış olmayacak” gibi sloganlar attı.

Göstericiler, asgari ücretin 1600 avroya yükseltilmesi ve emeklilik yaşının 60’a indirilmesi gibi taleplerini de dile getirdi. Ayrıca, Macron’un görevden alınması için imza kampanyaları başlatıldı.

Protestoya katılan 23 yaşındaki Laly, “Hükümet, vatandaşların seçimlerdeki kararlarına saygı göstermiyor. Bu durum, insanları sandıktan uzaklaştırabilir.” diyerek endişelerini dile getirdi.

Diğer göstericiler arasında Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) üyeleri ve çeşitli destekçiler de yer aldı. Protestocular, Macron’un bu seçim sonuçlarını dikkate almaması durumunun demokrasi için büyük bir tehdit oluşturduğunu vurguladılar.

Fransa’da genel seçimlerin galibi olan sol ittifakın ortak başbakan adayını göreve getirmeyen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un azledilmesini isteyen binlerce kişi gösteri yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fransa’da Macron Karşıtı Gösteriler Yükseliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz