1. Haberler
  2. Gündem
  3. O kentte tadilatçı dolandırıcılığı: Şikayet edenleri tehdit ediyorlar! İş yapmayıp sürekli para istiyorlar

O kentte tadilatçı dolandırıcılığı: Şikayet edenleri tehdit ediyorlar! İş yapmayıp sürekli para istiyorlar

featured
service

HalkTV’den Berat Karaaslan’ın haberine göre, sözleşme imzalanmadan bir miktar para isteyen Feyyaz A., aynı gün akşam saatlerinde tadilat malzemelerinden bir kısmını evin yanına getirtti. Ardından nakliye ve malzemeler için de 15 bin TL ücret isteyen Feyyaz A., başka malzemeler için İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde Burhan K.’nın dükkanına yönlendirdi. Anılan dükkandan 50 bin TL fark ücreti istendi.

Burhan K., daha önce Feyyaz A. ile düzenli çalıştıklarını ve işini iyi yapan biri olduğunu söyleyerek güven telkin etmeye çalıştı. Kendilerine özel malzeme imâl edileceğini iddia eden malzemeciler, Hüseyin B.’den ek olarak 60 bin TL daha istedi.

8 Mart 2024 tarihinde imzalanan sözleşmenin ardından, çift, Feyyaz A.’nın hesabına 200 bin TL işçilik ücreti gönderdi. Ödemelerin yapılmasına rağmen hiçbir işlemin başlamaması üzerine malzemecilerden biri Feyyaz A.’yı arayarak kendisini kandırdığını söyleyince dolandırıcılık da ortaya çıktı.

Yaşadıklarının bir çete dolandırıcılığı olduğunu iddia eden aile, “Biz sadece kendimizin yaşadığı bir olay sanıyorduk. Fakat daha sonra diğer mağdurlarla tanışınca bunların bir çete şeklinde hareket ettiğini gördük” dedi.

Feyyaz A. ve şirketinin mağdur ettiği tek aile Hüseyin B. ve ailesi değil. Aynı şekilde arsalarına konut yaptırmak isteyen Bahar ve Emrah D. çifti toplamda 2 milyon 750 bin TL, Soner ve Semra A. çifti ise 1 milyon 400 bin TL’lik sözleşmelere imza attırılarak dolandırıcılığın mağduru oldu.

Paralarını ödedikleri halde işe başlamayan Feyyaz A.’yı arayarak şikayet edeceklerini söyleyen Bahar ve Emrah D. ise karşılığında, “Hele beni bir şikayet et dünyayı başına yıkarım”, “Dükkanına gelirsem boş gelmem” gibi tehditlerle karşılaştı. Şikayetin ardından ifadesi alınan Feyyaz A.’nın kardeşi Senar A. abisi ile çalışmadıklarını ve mağdurları tanımadıklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
O kentte tadilatçı dolandırıcılığı: Şikayet edenleri tehdit ediyorlar! İş yapmayıp sürekli para istiyorlar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz