1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hektaş Borsa’yı Salladı: 100 Lotunuz 3 Katından Fazla Artacak

Hektaş Borsa’yı Salladı: 100 Lotunuz 3 Katından Fazla Artacak

featured
service

Rüçhan hakkı, şirketlerin bedelli sermaye artırımı kararı alması durumunda mevcut hissedarlara tanınan bir imkandır. Hisse bölünme sürecinde yatırımcılar, sahip oldukları hisseler oranında rüçhan haklarını kullanarak artırıma katılabilirler. Örneğin, HEKTS hissesi bulunan bir yatırımcı, bedelli sermaye artırımı sürecinde elindeki hissesi oranında HEKTS.R koduyla rüçhan kuponu alır.

Bedelli sermaye artırımına katılmak isteyen yatırımcılar, %233,20158 oranında hisse sayısını artırma hakkına sahiptir. Örneğin, 1000 lot HEKTS hissesi bulunan bir yatırımcı, bedelli bölünme sonrasında toplamda 3332 lot hisseye sahip olacaktır. Rüçhan hakkı kullanım bedeli ise 1 TL üzerinden belirlenmiştir. Yani, 1000 lot için yatırımcının hesabında 2332 TL bulunması yeterlidir. Bu şekilde, yatırımcı 1000 lot yerine 3332 lot hissenin sahibi olabilir.

RÜÇHAN HAKKI KULLANILMAZSA NE OLUR?

Bedelli sermaye artırımına katılmak istemeyen hissedarlar, HEKTS.R kuponunu rüçhan hakkı pazarında satabilir. Bu pazar, mevcut hissedarların rüçhan kuponlarını alıp satmalarına olanak tanır. Hektaş hisseleri için rüçhan hakkı kupon satış son tarihi 26 Eylül 2024 olarak belirlenmiştir. Ayrıca, bedelli sermaye artırımı için rüçhan haklarını kullanmak isteyen hissedarların, haklarını 2 Ekim 2024 tarihine kadar Merkezi Kaydi Sistem çalışma süresi içinde kullanmaları gerekiyor.

Eğer yatırımcı, rüçhan kuponunu belirlenen süre içinde rüçhan pazarında satmaz veya hesabında yeterli miktarda para ayırmazsa büyük bir kayıpla karşılaşabilir. Sermaye artırımı sonrasında hisse senedinin fiyatı düşebilir ve sahip olunan hisse senetlerinin sayısı değişmeyeceği için yatırımcılar önemli bir zarar yaşayabilir. Bu nedenle, yatırımcıların rüçhan haklarını etkin bir şekilde kullanmaları ve hesabında gerekli miktarı bulundurmaları önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hektaş Borsa’yı Salladı: 100 Lotunuz 3 Katından Fazla Artacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz