1. Haberler
  2. Gündem
  3. AKP’li Vekilin Maden Ocağında Direniş Sürüyor! Somalı Madenciler İstanbul’da Fernas’ın Ortaklarına Seslendi

AKP’li Vekilin Maden Ocağında Direniş Sürüyor! Somalı Madenciler İstanbul’da Fernas’ın Ortaklarına Seslendi

featured
service

AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilik ile ortaklığı bulunan Sabancı ve Koç Holding başta olmak üzere Polonya Konsolosluğu önüne giden maden işçileri, “Toplu ölüm riski var. Köleliğe ortak olma” çağrısında bulundu.

Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Mert Batur, ilk adresleri olan Polonya Konsolosluğu önünde açıklama yaptı. AKP’li Nasıroğlu’nun Türkiye-Polonya Dostluk Grubu Başkanı olduğunu hatırlatan Batur,

“Biz konsoloslukların sadece bulundukları ülkelerin devletlerini değil, halklarını da temsil ettiğini biliyoruz. Toplu ölüm riski olan bir yerde ortaklık, dostluk olmayacağını, burada Fernas ile ortaklığı, dostluğu bulunan kurumları temsil edenlerin de sorumluluğu olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Bu nedenle konsolosluk yetkililerinden sorunun çözümü noktasında sorumluluk almasını talep ediyoruz” dedi.

Madencilerin 27 gündür üç talep için direndiklerini belirten Batur, bu taleplerin işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınarak madenin denetimden geçirilmesi, maaşlara Soma havzasında alınan ücretler gözetilerek zam yapılması ve işten çıkarılan madencilerin işe geri alınması olduğunu kaydetti.

Soma’da 301 maden işçinin öldüğü faciayı hatırlatarak, “Orada yaşamını yitiren madenciler benim arkadaşlarımdı” diyen madencilerden Eyüp Can ise “301 sadece sayı olarak kalıyor. 301 can, 301 kişinin ailelerini de hesaplasanıza. Etkisini biz on senede aşamadık. Ben bir 100 kişinin, 200 kişinin daha ölmesini istemiyorum. Biz diyoruz ki iş sağlığı güvenliğini alın, biz de gidelim o iş yerinde çalışalım” şeklinde konuştu. Can ayrıca Ferhat Nasıroğlu’na da madenciler ile görüşme çağrısı yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AKP’li Vekilin Maden Ocağında Direniş Sürüyor! Somalı Madenciler İstanbul’da Fernas’ın Ortaklarına Seslendi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz