1. Haberler
  2. Gündem
  3. Trabzon’da Taşkın ve Heyelan Zarar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor

Trabzon’da Taşkın ve Heyelan Zarar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor

service

Trabzon’un Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerinde 12 mahallenin heyelan ve sel felaketinden etkilendiği duyuruldu. Valilikten yapılan açıklamaya göre, 20 Eylül Cuma günü bu üç ilçede metrekareye 165 kilogram yağış düşmesi sonucu taşkın ve heyelan olayları meydana geldi.

112 Acil Çağrı Merkezi ve ilçe kaymakamlıklarında oluşturulan AFAD merkezlerine, toplamda 320 ihbar yapıldığı ifade edildi. Ekipler, 664 personel, 228 araç ve 5 bot ile arama, kurtarma ve yol açma çalışmalarına aktif olarak katıldılar.

Açıklamada, Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerinde etkilenen 12 mahallede yapılan çalışmalara dair detaylar paylaşıldı. “Üç mahallede etüt çalışmaları tamamlandı. Diğer mahallelerde hasar tespit çalışmalarına devam edilmektedir,” denildi. Araklı ve Sürmene’de 93 iş yeri ve 7 konutun yanı sıra 3 araçta hasar tespit edildi.

Sürmene ilçesindeki 4 mahallede 120 dekar tarım arazisinin zarar gördüğü, tarımsal ürünlere ilişkin net bir bilgiye henüz ulaşılamadığı belirtildi. Ayrıca, bölgedeki tüm mahalle yollarının ulaşıma açık olduğu ifade edilerek, sadece bazı evlerin kapalı yollarının açılması için çalışmalar sürdüğü vurgulandı.

Valilik, Türk Kızılayı’nın 3 ikram aracıyla sıcak çorba, kumanya, su ve ikramlık dağıtımında bulunduğunu da bildirdi. Ayrıca, sel, heyelan ve taşkınların ilk anlarından itibaren araç, makine ve personel desteği sunan Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Artvin, Rize, Giresun ve Ordu illerinin Valiliklerine ve belediye kuruluşlarına teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trabzon’da Taşkın ve Heyelan Zarar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz