1. Haberler
  2. Gündem
  3. BM’de Özboyacı’dan Gazze Açıklamaları: Adalet Çağrısı

BM’de Özboyacı’dan Gazze Açıklamaları: Adalet Çağrısı

service

Birleşmiş Milletler (BM) toplantısında konuşan AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Gazze’deki durumu ele aldı. Özboyacı, neredeyse bir yıldır kadınlar, çocuklar ve yaşlıların katledildiği bu bölgedeki insani kriz için uluslararası kurumların yetersiz kaldığını vurguladı.

Özboyacı, BM gibi uluslararası mekanizmaların küresel sorunlara çözüm üretmekte başarısız olduğunu ifade etti. “Gelecek Paktı’nın 5 ana başlığı var. Peki, İsrail’in BM’de kabul edilen kararları hiçe sayarak uyguladığı zulüm bu başlıklardan hangisiyle örtüşüyor?” diye sordu.

Özboyacı, “Neredeyse bir yıldır, dünya genelinde kadınlar ve çocuklar katlediliyor; hastaneler bombalanıyor. Gazze’de siviller açlık ve susuzlukla karşı karşıya bırakılıyor. Bu, bir soykırım değilse nedir?” sözleriyle durumu eleştirdi. Ayrıca, BM başta olmak üzere uluslararası kurumların yaşanan insani krize son verememesi halinde sorgulanması gerektiğini belirtti.

Özboyacı, tüm devletleri ve uluslararası toplumu Gazze’deki saldırıları durdurmak için adım atmaya çağırdı. “Daha adil bir dünya mümkün ve ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyerek, bu sorunların çözümünde uluslararası mekanizmaların yeniden yapılandırılması gerektiğini savunuyoruz,” ifadelerini kullandı.

Özboyacı’nın bu açıklamaları, BM Geleceğin Zirvesi öncesi oldukça önem taşıyor. 22-23 Eylül tarihlerinde New York’ta düzenlenecek zirveye yaklaşık 130 devlet ve hükümet başkanının katılması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BM’de Özboyacı’dan Gazze Açıklamaları: Adalet Çağrısı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz