1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hint İnciri diyen de var Frenk Yemişi diyen de! Faydası dillere destan: Kilosu 50 TL’den semt pazarının yıldızı

Hint İnciri diyen de var Frenk Yemişi diyen de! Faydası dillere destan: Kilosu 50 TL’den semt pazarının yıldızı

featured
service

Türkiye’de özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişen kaktüs inciri, anavatanı Güney Amerika olan bir meyvedir. Dikenli yapısı nedeniyle toplanması zor olan bu meyve, dikkatle toplanarak pazar tezgahlarında yerini alıyor. İçleri buz dolu kasalarda soğutulan kaktüs incirleri, sıcak yaz günlerinde müşterilere sunuluyor. Tanesi 5 TL, kilosu ise 50 TL’den satılan bu meyve, büyük şehirlerde de ilgi görmeye başladı.

C vitamini yönünden zengin olan kaktüs inciri, vücuda zindelik vererek sindirim sistemini rahatlattığı ve bağırsak faaliyetlerini düzenlediği biliniyor.

Pazarcı esnafı Tuncay Pınar, tezgahında organik ve ev yapımı ürünler sergileyerek vatandaşlara faydalı olmaya çalıştığını ifade etti. Pınar, kaktüs incirinin doğada kendiliğinden yetiştiğini ve hiçbir katkı maddesi içermediğini belirtti:

“Daha önce çok bilinmiyordu; yeni yeni meşhur olmaya başladı. Antalya, Alanya ve Adana yöresinde daha çok bulunuyor. Merak edenler geliyor, onlara soyup yediriyorum.”

Kaktüs incirinin özellikle Adana ve Mersin tarafında daha fazla ilgi gördüğünü dile getiren Pınar, tanesi 5 TL, kilosu 50 TL’den satış yaptığını belirtti. “Çocuklar merak ediyor, onlara yardımcı oluyoruz,” diyerek kaktüs incirinin popülaritesinin arttığını vurguladı.

kaktus-inciri-2.jpg

Kaktüs incirinin sağlığa olan faydaları arasında topuk dikenine, iç organlara, romatizma ve kemik erimesine iyi geldiği gibi etkiler bulunmaktadır. Ayrıca erkeklerde prostat sağlığına da olumlu katkılar sağladığı düşünülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hint İnciri diyen de var Frenk Yemişi diyen de! Faydası dillere destan: Kilosu 50 TL’den semt pazarının yıldızı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz