1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Son dakika… Gram altın biriktirenler avuçlarını ovuşturuyor: Altın fiyatlarında tarihi zirve! Ons ve gram altın rekor kırdı

Son dakika… Gram altın biriktirenler avuçlarını ovuşturuyor: Altın fiyatlarında tarihi zirve! Ons ve gram altın rekor kırdı

featured
service

Küçük büyük her yatırımcının gözde yatırım aracı olan altında tarihi zirve görüldü. Geçtiğimiz günlerde rekor kıran altın fiyatları rekorunu tazeledi.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi ve Ortadoğu’daki jeopolitik risklerin etkisiyle altın fiyatlarında sert yükseliş yaşanıyor. Güvenli liman olarak görülen altına talebin artması, ons altını 2.631 dolarla tarihi zirveye taşıdı. Ancak, saat 12.09 itibarıyla yüzde 0,22 kayıpla 2.616 dolar seviyesine geriledi.

Fed’in geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği 50 baz puanlık faiz indirimi, küresel piyasalarda risk iştahını artırdı. Analistler, ABD ekonomisinin “yumuşak iniş” yapabileceğine yönelik beklentilerin piyasalarda olumlu bir hava yarattığını belirtiyor. Ancak, dünya genelinde enflasyonla mücadele süreci ve ekonomilerin resesyondan kaçınıp kaçınamayacağı hala gündemde.

Altının ons fiyatı ve dolar/TL’deki yükselişle birlikte gram altın fiyatı da tarihi zirveye ulaştı. Gram altın, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.887 TL’ye çıktı. Şu sıralar ise, yüzde 0,07 düşüşle 2.872 TL’den işlem görüyor. Çeyrek altın 4.760 TL, Cumhuriyet altını ise 18.950 TL’den satılıyor.

Altın fiyatlarındaki hareketliliğin devam edeceği öngörülüyor. Hafta boyunca açıklanacak makroekonomik veriler yatırımcıların dikkatle takip ettiği ana etkenlerden biri olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Son dakika… Gram altın biriktirenler avuçlarını ovuşturuyor: Altın fiyatlarında tarihi zirve! Ons ve gram altın rekor kırdı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz