1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerikalı ve Türk iş insanlarıyla bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerikalı ve Türk iş insanlarıyla bir araya geldi

featured
service

Erdoğan, bu hedefin gerçekleştirilmesi için özellikle demir çelik, alüminyum sektörlerindeki ilave gümrük vergileri ve CAATSA yaptırımları gibi tek taraflı uygulamaların kaldırılması gerektiğine işaret etti. Türkiye’nin büyük ve güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, son 20 yılda ortalama %5,4 oranında büyüdüklerini ve altyapıya 270 milyar dolardan fazla yatırım yaptıklarını açıkladı.

Ayrıca Erdoğan, Türkiye’nin küresel yatırım pastasından aldığı payı %1’den %1,5’e çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, savunma sanayi, yenilenebilir enerji, biyoteknoloji ve otomotiv sektörlerinde Amerikan firmalarıyla işbirliği yapma potansiyelini vurguladı. Türkiye’nin makro finansal istikrarı sağladığını ve enflasyonda kalıcı bir düşüş sürecine girdiklerini de ekledi.

Erdoğan, savunma sanayi alanında F-16 modernizasyon projesiyle yeni bir sayfa açıldığını ve bu alandaki ihracat engellerinin kaldırılmasını beklediklerini belirtti. Ayrıca, Türk ve Amerikan firmalarının Teksas’ta açacağı savunma sanayi tesislerinin önemli bir işbirliği örneği olduğunu ifade etti.

Toplantıda ayrıca, Türkiye’nin vize konusunda Amerikan iş dünyasından daha fazla kolaylık beklediği ve iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmek için özel sektörün rolünün önemli olduğu vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerikalı ve Türk iş insanlarıyla bir araya geldi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz