1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yeniden Refah Partisi’nden ‘ittifak’ açıklaması: Türkiye’yi AKP ve CHP sıkışmışlığından kurtarmalıyız

Yeniden Refah Partisi’nden ‘ittifak’ açıklaması: Türkiye’yi AKP ve CHP sıkışmışlığından kurtarmalıyız

featured
service

Kılıç’ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle

Terör devleti İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’a yönelik saldırılarını kınayarak uluslararası toplumu harekete geçme çağrısında bulunan Suat Kılıç, İsrail terör kabinesinin 7 Ekim 2023 tarihinde bu yana Gazze’de yaptığı insanlık dışı soykırımı bugün Lübnan’a taşıdığını söyledi.

Lübnan’da da siviller hedef durumda olduğunu ifade eden Kılıç, siber saldırıların yerini hava saldırılarının aldığını belirtti. Gazze’ye ilk bomba atıldığında “Sıra Lübnan’da” dediğini hatırlatan Kılıç sıranın ses çıkarmayan çevredeki diğer Müslüman ülkelerde olduğunu söyledi.

“Çünkü İsrail devlet terörünü hükümet politikası haline getirmiş, bir terör kabinesi tarafından yönetilmektedir.” diyen Kılıç “Başta Arap Ligi, İslam İş birliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler olmak üzere ‘Ben insanım, ahlaklı bir varlığım’ diyen, masumların, sivillerin, kadınların çocukların yaşama hakkına saygı duyan’ herkesi ve bütün örgütlerin harekete geçmesi kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı.

Suat Kılıç, görünen sosyo-ekonomik koşullar altında Türkiye’nin çok daha fazla mevcut hükümet yapısıyla yoluna devam etme imkânı görünmediğini söyleyerek yüksek enflasyon, yüksek faizler, patlayan kredi kartları ödenmeyen çekler ve senetler, kapanan iş yerleri, durma noktasına gelen üretim ve tarihi rekor rakamlara ulaşan işsizlik oranları karşısında Türkiye ekonomisinin daha fazla sürdürülebilir olmadığını belirtti.

Kılıç, Mehmet Şimşek’in kendisine açılan krediyi değerlendiremediğini, Türkiye’yi borç-faiz sarmalından çıkaramadığını söyledi. “Türkiye’nin gündemine erken seçimin girmesi kaçınılmazdır.” diyen Kılıç “Yeniden Refah Partisi olarak önümüzdeki yılın sonbaharında veya takip eden yılın ilk baharında ülkemizin ortak bir mutabakatla erken seçim zeminine taşınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda 23 Kasım 2025 veya 17 Mayıs 2026 tarihinin yapılacak bir erken seçim için doğru zamanlama olacağı kanaatimizi toplumumuzla paylaşıyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeniden Refah Partisi’nden ‘ittifak’ açıklaması: Türkiye’yi AKP ve CHP sıkışmışlığından kurtarmalıyız
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz