1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’nin ünlü firması Avrupa’nın göbeğinde üretecek! 7,9 dönümlük dev tesis: Türk askeri araçları yapılacak

Türkiye’nin ünlü firması Avrupa’nın göbeğinde üretecek! 7,9 dönümlük dev tesis: Türk askeri araçları yapılacak

featured
service

Alınan bilgiler doğrultusunda Warwickshire’da bulunan 7,9 dönümlük yeni tesisin Önümüzdeki 3 yıl içerisinde 150’ye kadar yüksek vasıflı iş yaratacağı belirtildi. NMS UK, Mühendislik, fabrika yönetimi, eğitim ve satış sonrası da dahil olmak üzere farklı rollerde çalışan istihdam edileceğini belirtti. Fabrikanın bu yılın sonuna kadar tamamen faaliyete geçmesi beklenirken yatırımları ile İngiltere savunma sanayinin tedarik zinciri dayanıklılığının desteklenmesi de bekleniyor. NMS UK İngiltere Ülke Direktörü David Zevulun, şu açıklamalarda bulundu:

“Leamington Spa’daki yeni evimiz, İngiliz savunma sanayi ekosisteminin ayrılmaz bir parçası olma ve İngiltere yapımı zırhlı araçlardan oluşan güçlü bir ürün yelpazesini destekleme hedefimiz açısından çok önemli.”

Yerel yetkililer yatırımı memnuniyetle karşıladı. Bu yetkililerden Batı Midlands Belediye Başkanı Richard Parker, “NMS’nin bu yatırımı, bölgemizin neden Birleşik Krallık’ın ileri üretim ve ihracatının kalbi olmaya devam ettiğini gösteriyor. Ayrıca yerel halk için 150 yüksek vasıflı iş anlamına gelecek.” dedi.

Nurol Makine bünyesinde 18 tonluk Ejder Yalçın ve 14 tonluk NMS-L adı iki aracın sergisi gerçekleştirildi. İki kişilik bir mürettebat ile birlikte 7 asker taşıma kapasitesi bulunan Ejder Yalçın, NATO STANAG Seviye 4a/2b’ye oranla mayınlara ve el yapımı patlayıcı cihazlara karşı koruma sağlamaktadır. Bunların yanı sıra araçlar ek güvenlik için v şeklindeki bir gövdeye ve şok korumalı bir duvara monte edilmiş koltuklara da sahiptir.

Nurol Makina - EJDER YALÇIN 4x4

Daha hafif bir araç olarak görülen NMS-L ise 4×4’ün helikopterle taşınabilir bir versiyonu olarak biliniyor.5 kişilik bir mürettebatı taşıyacak şekilde tasarlanan bu araç NATO STANAG Seviye 3a/2b’ye göre mayın ve IED koruması sağlamaktadır. Saatte 150 km hıza ulaşan araç 0,9 metre su geçme, 9,0 metre Hendek geçme, 0,5 metre engelleri tırmanma, %70 eğim ve %40 yan eğimleri açma yeteneklerini de bünyesinde bulunduruyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin ünlü firması Avrupa’nın göbeğinde üretecek! 7,9 dönümlük dev tesis: Türk askeri araçları yapılacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz