1. Haberler
  2. Hayat
  3. Bursalılar Kestaneyi Böyle Pişiriyor ve Kestane Tek Hamlede Soyuluyor

Bursalılar Kestaneyi Böyle Pişiriyor ve Kestane Tek Hamlede Soyuluyor

featured
service

Kestane pişirirken içinin lokum gibi olmasını istiyorsanız bu teknikler işinizi kolaylaştıracak. Kış akşamlarında lezzetli kestaneler pişirebileceksiniz.

Şimdi sizlerle bazı teknikleri paylaşacağız. Bu teknikler sayesinde elde edeceğiniz kestaneler lokum gibi pişmiş olacak.

Kestaneleri tek tek, üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirip kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte arkalı önlü pişirin. Her iki tarafı da 15-20 dakika arasında pişiyor siz yine de kontrol edin kurutmayın.

Kestanenin faydaları oldukça çeşitlidir. Kestane, lif, vitamin ve mineral açısından zengin bir besindir. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde vücutta hücre hasarını önler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca sindirim sistemi sağlığını destekler, kan şekerini dengelemeye yardımcı olur ve kemik sağlığını korur. Kestanenin tüketilmesi, kalp sağlığını destekler ve enerji seviyelerini yükseltir. Bu nedenle düzenli olarak kestane tüketmek, genel sağlık üzerinde olumlu etkilere sahiptir.

Haşlayıp Tavada Pişirme Yöntemi

Suda Haşlama Yöntemi

Kestaneleri yıkayıp ılık suda 25 dakika bekletin. Bu sayede sert kabukları yumuşayacak ve kolayca bıçakla çizilecektir. Suya koyduğunuz kestanelerde yüzeye çıkanlar varsa onları kullanmayın, atın.

Bazıları suda haşlanan kestane tadını daha çok seviyor ve direk bu şekilde tüketmeyi tercih ediyor. Eğer kestaneyi suda pişirmek isterseniz kestaneleri çizdikten sonra tuzlu suda 1 saat mutlaka bekletin. (1 kilo kestaneye 1 tatlı kaşığı tuz ideal oluyor) Suyunu süzüp tekrar yıkayın. Tencereye üzeri çok geçmeyecek şekilde su koyup, suyu tamamen çekene kadar pişirin. Bir bardak çayla afiyetle yiyin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bursalılar Kestaneyi Böyle Pişiriyor ve Kestane Tek Hamlede Soyuluyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz