1. Haberler
  2. Hayat
  3. Evinizdeki Bu 7 Cihazın Fişini Mutlaka Prizden Çekin

Evinizdeki Bu 7 Cihazın Fişini Mutlaka Prizden Çekin

featured
service

Ütü:

Dizüstü bilgisayarlar fişte kaldığında sürekli elektrik tüketir ve uzun süreli şarjda bırakmak, pilin ömrünü kısaltır. Hem enerji tasarrufu sağlamak hem de pil sağlığını korumak için kullanmadığınızda bilgisayarınızı fişten çekmeyi unutmayın.

Ütüler, en tehlikeli ev aletlerinden biridir. Otomatik kapanma özelliğine sahip modeller bile kısa devreye karşı bağışık değildir. Bu yüzden ütüyü kullanmayı bitirdikten sonra mutlaka fişten çekmek gerekir.

Isıtıcılar:

Saç Kurutma Makinesi:

Isıtıcılar aşırı ısınma riski taşır ve uzun süre çalıştırıldığında yangın çıkma olasılığı artar. Özellikle eski modellerde bu risk daha yüksektir. Bu nedenle, ısıtıcıları kullanmadığınızda fişini çekmek en güvenli yoldur.

Kısa devreye neden olabilecek bir başka cihaz saç kurutma makineleridir. Özellikle banyoda bırakılan saç kurutma makineleri, nemin de etkisiyle tehlike yaratabilir. Bu cihazları kullanmadığınızda kapatıp, kuru bir yerde saklamak en güvenli yöntemdir.

Elektrikli Diş Fırçası:

Saç Maşası:

Pilsiz elektrikli diş fırçalarını şarj ettikten sonra fişten çekmek önemlidir. Uzun süre prizde bırakıldığında kısa devre riski taşıyabilir.

Saç maşaları da ütü ve saç kurutma makineleri gibi kısa devre riski taşır. Elektrikli saç şekillendirme aletlerini kullandıktan sonra mutlaka fişten çekmek gerekir.

Elektrikli cihazlarınızı kullanmadığınız zaman fişten çekerek hem güvenliği sağlayabilir hem de enerji tasarrufu yapabilirsiniz.

Akıllı Telefonlar:

Birçok insan akıllı telefonlarını gece boyunca şarjda bırakma alışkanlığına sahiptir. Ancak, şarj tamamlandığında bile telefonun fişte kalması aşırı ısınmaya ve kısa devreye yol açabilir. Ayrıca bu alışkanlık, telefonun pil ömrünü de olumsuz etkiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evinizdeki Bu 7 Cihazın Fişini Mutlaka Prizden Çekin
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz