1. Haberler
  2. Hayat
  3. Bu Cihazların Fişi Mutlaka Prizden Çekilmeli! Herkesin Kullandığı Günlük Cihazlar Tehlike Saçıyor

Bu Cihazların Fişi Mutlaka Prizden Çekilmeli! Herkesin Kullandığı Günlük Cihazlar Tehlike Saçıyor

featured
service

Evde en tehlikeli cihazlardan biri olan ütü, otomatik kapanma özelliğine sahip olsa bile, mutlaka fişten çekilmelidir. Kısa devrelere karşı tamamen bağışık değillerdir.

Saç şekillendirme cihazları da benzer şekilde risk taşır. Fişe takılı bırakıldığında kısa devre riski bulunur, bu nedenle kullanımdan sonra hemen prizden çıkarılmalıdır.

Sürekli şarjda bırakılan dizüstü bilgisayarlar, hem gereksiz elektrik harcar hem de pilin ömrünü kısaltır. Aynı zamanda, aşırı ısınma riskine karşı fişten çekmek önemlidir.

SAÇ KURUTMA MAKİNESİ

AKILLI TELEFON

ISITICI

Ütü gibi, saç kurutma makineleri de sıkça kısa devreye neden olup yangın çıkarabilir. Bu nedenle kullanımdan hemen sonra kapatılmalı ve banyo gibi nemli ortamlarda bırakılmamalıdır.

Pek çok insan telefonlarını gece boyunca şarjda bıraksa da, bu durum cihazın aşırı ısınmasına ve kısa devre riskine yol açabilir. Ayrıca, bu alışkanlık telefonun pil ömrünü de olumsuz etkiler.

Isıtıcılar uzun süreli kullanımda aşırı ısınarak yangın riskine yol açabilir. Modern modellerde aşırı ısınma koruması bulunsa da yine de dikkatli olmakta fayda var.

ELEKTRİKLİ DİŞ FIRÇASI

Şarjlı diş fırçalarının da şarj tamamlandıktan sonra prizden çekilmesi önerilir. Tıpkı diğer cihazlar gibi, kablolarda kısa devreye neden olabilirler.

Bu cihazların güvenli kullanımı için düzenli bakım yapmak ve kullanımdan sonra fişlerini prizden çekmek, hem elektrik tasarrufu sağlar hem de olası tehlikeleri önler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu Cihazların Fişi Mutlaka Prizden Çekilmeli! Herkesin Kullandığı Günlük Cihazlar Tehlike Saçıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz