1. Haberler
  2. Siyaset
  3. İmamoğlu’na İlçe Belediyelerinden Destek Yağdı

İmamoğlu’na İlçe Belediyelerinden Destek Yağdı

featured
service

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Milletimizin iradesine, demokrasimize ve elbette Ekrem Başkanımıza sonuna kadar sahip çıkacağız” derken, çok sayıda belediye başkanı da “Asla yalnız yürümeyeceksin” açıklamasını yaparken, İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat da, “Hukuksuzluğu normal karşılamayacağız, alışmayacağız, hukuk ve adalet talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz, bıkmayacağız” ifadelerini kullandı. İmamoğlu’na İstanbul’un ilçe belediye başkanlarından da destek mesajı yağdı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Milletimizin iradesine, demokrasimize ve elbette Ekrem Başkanımıza sonuna kadar sahip çıkacağız” derken, çok sayıda belediye başkanı da “Asla yalnız yürümeyeceksin” mesajı paylaştı. İBB 1. Hukuk Müşaviri Eren Sönmez ile avukatı Kemal Polat da açıklama yaptı Sönmez, “Yargı bağımsızlığı, hukuk devletinin temelidir. Ancak, Türkiye’de yargının siyasetin bir aracı olarak kullanıldığı algısı toplumla adalet arasında onarılmaz yaralar açmakta, adalete olan inancı derinden sarsmaktadır” ifadelerini kullanırken, Polat, “Hukuksuzluğu normal karşılamayacağız, alışmayacağız, hukuk ve adalet talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz, bıkmayacağız” açıklamasını yaptı.

İmamoğlu’na gelen destek mesajlarından bazıları şöyle:

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik:

“İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu, bu onurlu halkın bir evladı, partimizin çalışkan bir neferi ve yan yana yürümekten onur duyduğumuz yol arkadaşımızdır. İstanbul’u tam üç kez kazanmış ve rakibine milyon oy fark atmış İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu, yalnızca İstanbul’un değil, tüm Türkiye’nin gönlünü kazanmıştır, umut olmuştur. Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nu sandıkta yenemeyenlerin, yargıyı siyasallaştırarak önüne engel çıkarması, vatandaşlarımızın seçme hakkının da gasbı anlamına gelecektir. Yurdumuza milli egemenliği ve demokrasiyi getiren CHP’nin tüm üyeleri bu hukuksuzluğa karşı duracak iradeye ve birliğe sahiptir. Milletimizin iradesine, demokrasimize ve elbette Ekrem Başkanımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Kimsenin şüphesi olmasın!”

İBB 1. Hukuk Müşaviri Eren Sönmez:

“Yargı bağımsızlığı, hukuk devletinin temelidir. Ancak, Türkiye’de yargının siyasetin bir aracı olarak kullanıldığı algısı toplumla adalet arasında onarılmaz yaralar açmakta, adalete olan inancı derinden sarsmaktadır. Oysa demokratik hukuk devletinde mahkemeler millet adına hareket etmekte ve kararlarını hukukun genel prensiplerine uyarak vermektedirler. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen ve yukarıda ifade edilen ilkelere tamamen ters düşen yargılama sürecinin millet iradesine saygı gösteren ve hukukun gereklerine riayet eden bir kararla sonlanması en büyük temennimizdir. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için yargı bağımsızlığına ve hukukun üstünlüğüne sıkı sıkıya sahip çıkmalıyız.”

İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat:

“Hukuksuzluğu normal karşılamayacağız, alışmayacağız, hukuk ve adalet talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz, bıkmayacağız, Ekrem İmamoğlu başkanımızın deyişiyle ‘hak yemeyeceğiz hakkımızı da yedirmeyeceğiz’…”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İmamoğlu’na İlçe Belediyelerinden Destek Yağdı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz