1. Haberler
  2. Gündem
  3. Narin cinayetinde tutuklu eniştenin ifadesi ortaya çıktı: Pişmanım! – Ankaragündem

Narin cinayetinde tutuklu eniştenin ifadesi ortaya çıktı: Pişmanım! – Ankaragündem

featured
service

Narin’in kaybolduğu 21 Ağustos günü yoğun telefon görüşmesi yapan kişiler arasında yer alan enişte Mehmet Şevket Kaya’nın da ifadesine ulaşıldı. Enişte Kaya’nın “Kolluk kuvvetlerini yanlış yönlendirme” suçlamasıyla tutuklandığı öğrenilirken, Kaya’nın ifadesinde, “Ben Narin’in kaybolduğu ilk günlerde ortalığı karıştırmadım. Ben 22/08/2024 günü Dicle Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’nde Narin olabilir diyerek Salim Güran’ı aramam üzerine iki araba ile Güran ailesinin fertleri geldi. Ben herhangi bir bilgi almadan onları aradım. Onları ve kolluk görevlilerini yanılttığım için pişmanım” dediği öğrenildi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos günü kaybolan ve cesedi 8 Eylül’de evlerine 2 kilometre uzaklıktaki dere yatağında bir çuval içinde üzeri taşlarla kapatılmış halde bulunan Narin soruşturması sürüyor.

Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, geçmişe yönelik elde edilen HTS kayıtlarını içeren analiz raporu ve sinyal baz bilgilerinin incelenmesinin ardından 4 kişi daha jandarma tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 4 şüpheli, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

HTS kayıtlarına göre Narin’in öldürüldüğü 21 Ağustos ile amca Salim’in tutuklandığı 2 Eylül ve cesedin bulunduğu 8 Eylül’de Güran ailesinin birbirleriyle olan yoğun telefon trafiği dikkat çekti. Bu görüşmeleri yapanlardan birinin de Salim Güran’ın kayınbiraderi Mehmet Şevket Kaya olduğu belirlendi.

“Suçluyu kayırma”, “suç delillerini yok etmek” suçlamasıyla soruşturma kapsamında tutuklanan Mehmet Şevket Kaya hakkında, dikkat çeken bir tutanak olduğu ortaya çıktı.

Narin’i arama çalışmalarında jandarma ekiplerinin, Kaya hakkında “Kolluk görevlilerini yanlış yönlendirme” iddiasıyla tutanak tuttuğu belirlendi. Bilgi gizleme, çıkan yangınla ilgili bilgilerin de yer aldığı tutanak soruşturma dosyasına girdi.

Tutuklanan isimler arasında yer alan Mehmet Şevket Kaya’nın detaylı ifadesi ortaya çıktı.

Kaya, ifadesinde şunları dile getirdi:

“Hür irademle hiçbir baskı altında kalmadan ifade vermiştim ve aynen tekrar ederim. Ben sadece yukarıda belirtmiş olduğum 0535 …. GSM hattını uzun süredir kullanmaktayım. Başkaca benim kullanmış olduğum bir GSM hattı yoktur.

Ben, Diyarbakır ili Bağlar ilçesinde bulunan kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde ikamet ederim. Ben Diyarbakır il merkezinde bulunan sitede özel güvenlik olarak görev yaparım. 21/08/2024 günü saat 08.00’de iş yerimde nöbetimin bitmesine müteakip çıkış yaptım ve ikametim olan Tavşantepe Mahallesine geldim. Mahalleye saat 09.00 sıralarında geldikten sonra saat 12.00 civarına kadar uyuyup dinlendim.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Narin cinayetinde tutuklu eniştenin ifadesi ortaya çıktı: Pişmanım! – Ankaragündem
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz