1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Sektörü sarsacak iflas kararı! 400 yıllık şirket iflas etti: Artık elini ayağını piyasadan çekiyor

Sektörü sarsacak iflas kararı! 400 yıllık şirket iflas etti: Artık elini ayağını piyasadan çekiyor

featured
service

Artı49’un haberine göre şirketin iflasına yol açan en önemli faktör, beklenmedik şekilde gerçekleşen sipariş düşüşü oldu. Genel Müdür Klaus Kalenborn, geçen yıl sipariş hacminin oldukça iyi olduğunu, ancak bu yıl yaşanan ciddi daralmanın şirketi iflasa sürüklediğini belirtti. Şirket, sadece 5 kişilik bir ekiple faaliyet gösteriyordu.

Rochlitz porfiri, Almanya’nın yanı sıra Avrupa genelinde de büyük bir tarihi değere sahip. Bu taş, Berlin’deki ünlü bereket çeşmesi ve Kaliningrad’daki Immanuel Kant’ın mezarı gibi önemli yapılar için kullanılmıştır. 2022 yılında Uluslararası Jeoloji Bilimleri Birliği tarafından “Miras Taşı” olarak ilan edilen Rochlitz porfiri, tarihi ve kültürel önemiyle dikkat çekiyor.

Mısır’dan Roma İmparatorluğu’na kadar uzanan birçok uygarlığın kullandığı Rochlitz porfiri, İmparator Napolyon’un lahdi gibi önemli yapılarda da yer alıyor. Ancak, köklü mirasın ticareti, iflas ile sonuçlanmak üzere. 400 yıllık bu efsanevi Alman şirketi, tarih sahnesinden elini ayağını çekmeye hazırlanıyor.

vereingik-iflas-1.jpg

Vereinigte Porphyrbrüche auf dem Rochlitzer Berge GmbH’nin iflası, sadece bir şirketin sonunu değil, aynı zamanda köklü bir mirasın da sonunu simgeliyor. Küresel ekonomik belirsizlikler, tarihî ve kültürel değer taşıyan bu tür şirketlerin sürdürülebilirliğini tehdit ederken, sektördeki diğer şirketler için de alarm zilleri çalmaya başladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sektörü sarsacak iflas kararı! 400 yıllık şirket iflas etti: Artık elini ayağını piyasadan çekiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz