1. Haberler
  2. Gündem
  3. Perakende firması Getir satıldı! Yeni sahipleri yok artık dedirtecek: Getir’i de aldılar

Perakende firması Getir satıldı! Yeni sahipleri yok artık dedirtecek: Getir’i de aldılar

featured
service

Gerçek Gündem’in haberine göre; Türkiye’nin önde gelen perakende lojistik platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yatırım devi Mubadala Investment Company tarafından satın alındı. Rekabet Kurulu, Getir Perakende Lojistik AŞ’nin devrine onay vererek, şirketin yeni bir döneme geçişine yeşil ışık yaktı.

Rekabet Kurulu, Getir’in tek kontrolünün dolaylı olarak Mubadala Investment Company PJSC’ye devredilmesini kabul etti. Haziran ayında yeniden yapılandırma sürecine giren Getir, bu süreçte stratejik ortaklıklar ve yatırımlarla iş yapısını yenileyeceğini duyurmuştu. Onayla birlikte, Getir’in market ve yemek teslimatı gibi ana operasyonlarının kontrolü ve çoğunluk hisseleri Mubadala’nın eline geçti.

Yapılan anlaşma sonrası, Getir’in kurucuları şirketin azınlık hisselerine sahip olmaya devam edecek. Ancak, e-ticaret ve mobilite gibi Getir’in diğer iş kollarının yönetimi ve kontrolü kurucularda kalacak. Bu iş kollarının çoğunluk hisseleri de yine Getir kurucularının elinde olacak.

6 Eylül 2024 tarihinde Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, Getir, n11’deki hisselerini Borancılı Teknoloji Anonim Şirketi’ne devretti. Serkan Borançılı, hem gittigidiyor.com’un kurucularından hem de Getir’in kurucu ortaklarından biri olarak tanınıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Perakende firması Getir satıldı! Yeni sahipleri yok artık dedirtecek: Getir’i de aldılar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz