1. Haberler
  2. Gündem
  3. 7 yaşındaki Otizmli çocuğa şiddet iddiası: ‘Bakımevi değil korku evi’

7 yaşındaki Otizmli çocuğa şiddet iddiası: ‘Bakımevi değil korku evi’

featured
service

15 Eylül Pazar günü meydana gelen olayda iddiaya göre, bakım personeli B.Y. ve sağlık personeli G.B.T., Bahar B. kendisine zarar vermesin diye ellerini ve ayaklarını bağladı.

Bakımevi çalışanlarından F.B. ise bu anları cep telefonuyla görüntüleyip sosyal medyada paylaştı.

Olayın sosyal medyada yayılması üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kurum hakkında inceleme başlatıldı.

Daha önce kuruma ve kurum dışındaki mercilere defalarca şikayette bulunduklarını belirten Bahar B.’nin ailesi de, bakımevinden şikayetçi olarak hukuki süreç başlattı.

Kızının yaklaşık bir senedir bakım merkezinde kaldığını belirten Bahar B.’nin annesi Nurcan B., görüntüleri görünce büyük bir şok yaşadığını belirterek, “Allah’ından bulsunlar başka bir şey demiyorum gerçekten. Bakımevi diyorlar ya resmen korku evi, altını çiziyorum korku evi.” diye konuştu.

Otizmli kızına bakacak durumu olduğu için anlatmak istediklerini anlatamadığını söyleyen anne, “Kendime ait bir evim, düzenim olsa Bahar’ı yanıma alırdım. Kızım yüzde 62 engelli, otizmli, epilepsisi de var, işitme engelli.” ifadelerini kullandı.

Bakım sürecinde Bahar B. ile yakından ilgilenen kuzeni Dilan B ise kurum hakkında daha önce şikayette bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

Dilan B., “Biz bir şeylerden şüpheleniyorduk, bunu önce kurumla paylaştık sürekli. Kuruma dile getirdiğimizde bir sonuç alamadık, sonuç alamadığımız için de biz de kendimize göre belirli mercilere başvuru yapmaya başladık.” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
7 yaşındaki Otizmli çocuğa şiddet iddiası: ‘Bakımevi değil korku evi’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz