1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fiyatlar yüzde 100’e kadar zamlandı: Yıllık kantin masrafı asgari ücreti katladı

Fiyatlar yüzde 100’e kadar zamlandı: Yıllık kantin masrafı asgari ücreti katladı

featured
service

Kantinlerdeki zamlı fiyatlar arasında en dikkat çeken ürünler simit, su ve ayran. Geçen yıl 12 lira olan simit fiyatı, bu yıl 20 liraya yükseldi. Bir öğrencinin sadece simit, su ve ayrandan oluşan kısıtlı bir öğün için ödeyeceği tutar 45 liraya ulaştı. Bunun yanı sıra, hamburger fiyatı 80 liraya, ekmek arası köfte ise 100 liraya çıktı. Okullarda çay ve su fiyatlarında da yüzde 100’e yakın zam yapıldı.

Diğer yandan geçtiğimiz yıl 30 lira olan kaşarlı tostun fiyatı 50 liraya, poğaça simit ve açmanın fiyatı 12 liradan 20 liraya, sütün fiyatı 13 liradan 20 liraya ve geçtiğimiz 95 lira olan tabldot yemeğin fiyatı yüzde 47,3 artışla 140 liraya çıktı.

Bir öğrencinin gün içinde sağlıklı beslenebilmesi için her gün tabldot yemek yediği varsayılarak yapılan hesaplamaya göre yıllık kantin masrafı asgari ücreti aşıyor.

Haftada 5 gün kantinden yemek yiyen bir öğrencinin haftalık maliyeti 700 lira, aylık maliyeti ise 2 bin 800 liraya ulaşıyor. Yaklaşık 5 ay süren bir eğitim dönemi boyunca bu harcama 14 bin lirayı buluyor. Bir öğrencinin yıllık bazda kantin masrafı ise 28 bin liraya ulaşarak 17 bin 2 lira olan asgari ücreti katlıyor.

TÜRK-İŞ verilerine göre, dört kişilik ailenin aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 19 bin 271 lira olurken, gıda ile diğer tüm temel harcamaları için haneye girmesi gereken toplam gelir tutarı (yoksulluk sınırı) ise 62 bin 772 liraya ulaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fiyatlar yüzde 100’e kadar zamlandı: Yıllık kantin masrafı asgari ücreti katladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz